Afbeelding

Advertorial - Gemakkelijk en snel je tuin verlichten voor kerst

Algemeen 453 keer gelezen

Kerstverlichting ophangen is niet voor iedereen weggelegd. Er gaat flink wat tijd in zitten en je moet er maar net het geduld voor hebben. Een kerstboom van top tot teen behangen met lichtjes is nu eenmaal geen makkelijke klus. Hetzelfde geldt voor kerstverlichting buiten. Kun jij wel wat tips gebruiken om je tuin en de buitenkant van het huis snel en gemakkelijk te verlichten? Hieronder hebben we vijf handige ideeën voor je op een rijtje gezet.

Een verlichte kerstboom zonder lampjes op te hangen

Hebben jouw buren ook zo’n prachtige grote kerstboom in de tuin staan? Of een loofboom van meters hoog die helemaal versierd is? Je zou denken dat hier flink wat werk in gaat zitten. Echter, je kunt dit heel makkelijk en snel realiseren met een kant-en-klare kerstboom voor in de tuin. Bij Kerstverlichtingbuiten.com bestel je complete 3D kerstbomen van het merk Fairybell. Van veraf lijkt het net een echte kerstboom, maar hij bestaat helemaal uit lichtjes. Geen takken en uitvallende blaadjes, maar honderden LED lampjes.

Het opzetten? Dat heb je zo gedaan. Je kunt namelijk kiezen tussen een kerstboom op paal of op vlaggenmast. De lampjes zijn al helemaal verdeeld, zodat je de boom alleen nog hoeft neer te zetten. Bij een kerstboom op paal doe je dit met een bodemkruis of met een grondpen en haringen. Heb je nog een vlaggenmast staan? De kerstboom op vlaggenmast hoef je alleen maar op te hijsen. Ook hier zitten alle lichtjes er al in. Hoe fijn is dat? Met zo’n groot lichtspektakel is jouw tuin in één keer versierd en heb je verder niks meer nodig.

Een kerstboom aan de deur of muur

Je kunt het jezelf nog gemakkelijker maken en kiezen voor een boompje aan de muur of deur. Beide kerstbomen bestaan volledig uit LED lampjes en zijn gemakkelijk op te hangen. Ze zijn helemaal plat, waardoor ze geen ruimte innemen. Ideaal voor in een kleine tuin of op je balkon. De lampjes zijn al helemaal verdeeld waardoor je er geen werk aan hebt. Ook fijn: deze kerstbomen gaan jarenlang mee door de zuinige LED lampjes. Zo heb je elk jaar weer gezellige kerstverlichting om snel en gemakkelijk op te hangen.

Kant-en-klare kerstkrans

Voor alle mensen die niet van versieren houden, is er ook nog de kant-en-klare kerstkrans. Deze hang je gemakkelijk aan de voordeur. De lampjes zitten er al helemaal in, waardoor je er verder niks meer aan hoeft te doen. Met zoiets simpels geef je toch meer sfeer aan je tuin en heet je je gasten een warm welkom.

Schitterende kerstfiguren: ophangen en klaar

Kerstfiguren zijn al net zo makkelijk als kerstkransen. Je kunt zelfs kiezen voor verlichte kerstfiguren. Denk hierbij aan sterren, sneeuwvlokjes of mooie verlichte bollen. Je hangt ze gemakkelijk op, waarna jouw tuin gelijk een hele andere look heeft. De kerstfiguren zijn ook leuk in combinatie met een paar guirlandes of kerstlampjes. Je hoeft niet getreurd te zijn als de kerst weer over is en de figuren eraf gehaald moeten worden. Uiteraard beschikken ze over energiezuinige LED lampjes, waardoor je er veel Kerstmissen van kunt genieten. Een investering die het zeker waard is.

Struiken versieren moeilijk? Welnee!

Wil je de hele tuin versieren zonder dat je er veel moeite aan kwijt bent? Begin dan eens bij de heggen en struiken. Wist je dat je deze onwijs makkelijk kunt verlichten? Hiervoor kun je speciale netverlichting kopen. Je hoeft de lampjes niet meer helemaal door de struik heen te halen. Dit kan veel makkelijker met netverlichting. Deze drapeer je in een keer over de struik of heg heen, waarna het meteen helemaal verlicht is. Dit is een kwestie van slechts een paar minuten, waarna je tuin er onwijs betoverend uitziet. Komen er gasten langs voor het kerstdiner? Ze komen al gelijk helemaal in de stemming als ze langs jouw prachtige entree lopen.

Hulpmiddelen bij het verlichten van de tuin

De tuin verlichten wordt nog een stuk makkelijker als je gebruikmaakt van hulpmiddelen. Denk hierbij aan goothaken, verlengsnoeren en koppelbare verlichting. Vooral dat laatste is erg handig, want met koppelbare verlichting heb je binnen een mum van tijd je verlichtingsproject gerealiseerd. Veel kerstverlichting van Kerstverlichtingbuiten.com is koppelbaar. Zo kun je precies die lengte creëren die jij nodig hebt. Daarnaast gebruik je maar één startkabel. Je hoeft dus niet allerlei verschillende kabels in het stopcontact te stoppen.

Verlichting die automatisch aan en uit gaat

Vind je het veel gedoe om elke keer de verlichting uit en aan te zetten? Maak dan gebruik van een schemerschakelaar. Deze schakelaar schakelt vanzelf de verlichting aan en uit. Wordt het donker buiten? Dan gaan de lampjes vanzelf aan. Wordt het licht? Wees gerust, je hoeft niet om zes uur ´s ochtends je bed uit om de stekkers eruit te halen. De schemerschakelaar regelt dit zelf, de lampjes gaan namelijk automatisch weer uit. Makkelijker dan dit krijg je het niet. Door gebruik te maken van kant-en-klare kerstversieringen en ook nog eens een schemerschakelaar toe te voegen, heb jij ieder jaar weer een magische kersttuin zonder er al te veel moeite voor te doen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant