Tot de verbouwing volledig gerealiseerd is blijven er nog arbeidsmigranten gehuisvest. (Foto: Hein van Bakel)
Tot de verbouwing volledig gerealiseerd is blijven er nog arbeidsmigranten gehuisvest. (Foto: Hein van Bakel)

Arbeidsmigranten blijven gehuisvest in verpleegstersflat

Algemeen 1.287 keer gelezen

DEURNE - De gemeente Deurne heeft vergunning verleend voor verbouwing van de voormalige verpleegstersflat aan de Dunantweg tot reguliere huurappartementen. Tot de verbouwing volledig gerealiseerd is blijven er nog arbeidsmigranten gehuisvest. Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten een exploitatievergunning te verlenen waardoor dat mogelijk wordt.

De voormalige verpleegstersflat aan de Dunantweg bood de afgelopen vijf jaren al plek aan negentig arbeidsmigranten. Het college heeft besloten om nogmaals voor een periode van vijf jaar, tot en met december 2026, een exploitatievergunning te verlenen. Eerder, medio 2020, was voor deze locatie al een omgevingsvergunning afgegeven voor het verbouwen van het pand naar 27 appartementen, waarvan twee huurappartementen in het duurdere segment en 25 sociale huurappartementen. Deze verbouwing wordt ook in de komende vijf jaar gefaseerd gerealiseerd. Met de exploitatievergunning wordt het gebouw ook tijdens de verbouwing benut voor het huisvesten van arbeidsmigranten. 

Passende huisvesting

Wethouder Helm Verhees: “Wij als gemeente vinden het belangrijk dat we zowel arbeidsmigranten passende huisvesting kunnen bieden als reguliere bewoners. Er is in Nederland, maar ook in Deurne, een tekort aan huurwoningen. Met dit besluit geven wij tevens gehoor aan het landelijke beleid om arbeidsmigranten te huisvesten. Ook sluiten we hiermee goed aan bij het regionaal Afsprakenkader arbeidsmigranten dat onze gemeente onlangs sloot met zes Peelgemeenten. Bovendien is de flat op de erfgoedkaart aangeduid als een bouwwerk met hoge cultuurhistorische waarde.” 

Het pand is in 1969 gebouwd als onderdeel van het toenmalige Sint-Willibrordusziekenhuis en fungeerde als verpleegstersflat. “Het is een zeldzaam voorbeeld van hoogbouw uit de naoorlogse periode in Deurne. Het is sterk beeldbepalend in de omgeving. Het pand blijft nu behouden voor Deurne in plaats van dat het leeg komt te staan en er kans is op verloedering”, aldus Verhees.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant