De opening vond plaats op vrijdag 29 oktober onder een stralend herfstzonnetje op het centrale pleintje van de natuurbegraafplaats.
De opening vond plaats op vrijdag 29 oktober onder een stralend herfstzonnetje op het centrale pleintje van de natuurbegraafplaats.

Open dagen Natuurbegraafplaats Hoeve Ruth

Algemeen 1.014 keer gelezen

VLIERDEN - Burgemeester Greet Buter opende in afgelopen weekend Natuurbegraafplaats Landgoed Hoeve Ruth in Vlierden. Deze officiële opening vond plaats op vrijdag 29 oktober onder een stralend herfstzonnetje op het centrale pleintje van de natuurbegraafplaats.

De opening en de open dagen waren eerder uitgesteld vanwege corona. Afgelopen weekend vonden veel mensen weer de weg naar het landgoed. Het speciaal samengestelde programma bracht een levendige sfeer op de natuurbegraafplaats. Zo waren eronder andere lezingen van familieleden van overledenen waarvan het afscheid op Hoeve Ruth heeft plaatsgevonden en prachtige muzikale intermezzo’s van harp en zang tot luchtige folk. Wie meer wilde weten over de das of de transformatie van de natuur, kon aansluiten bij wandelingen onder leiding van bevlogen deskundigen. Na afloop genoten de bezoekers volop van een kopje koffie met iets lekkers. Het waren dagen met interessante informatie over het natuurbegraven en mooie ontmoetingen in een ongedwongen sfeer op een prachtige plek.


EHBO-cursussen in Zaal De Zwaan

DEURNE - EHBO Vereniging Deurne gaat de komende periode weer starten met het geven van reanimatie en uitgebreide EHBO-cursussen. Bij de reanimatiecursus leer je hoe je moet reanimeren, hoe je een AED gebruikt en oefen je op een reanimatiepop. Deze cursus duurt één avond. 

Tijdens de cursus leer je alle vaardigheden die nodig zijn om adequaat eerste hulp te kunnen verlenen bij de meest uiteenlopende letsels, inclusief reanimatie en het gebruik van een AED. Vaak worden deze cursussen vergoed door de zorgverzekeraar indien u aanvullend verzekerd bent. De cursussen worden gegeven bij Zaal de Zwaan in Deurne/Zeilberg of op een eigen locatie. Voor meer informatie neem contact op met secretaris Henk Hoebers van de EHBO-vereniging door een mail te sturen naar secretariaat@ehbodeurne.nl of telefonisch naar nummer 06-15336153 of 0493-314057. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant