Een 3D-weergave van hoe het pand eruit komt te zien.
Een 3D-weergave van hoe het pand eruit komt te zien.

Jetstone breidt uit met nieuwbouw van 16.000m2

Algemeen 913 keer gelezen

DEURNE - Werkbladen-fabrikant Jetstone uit Deurne gaat haar faciliteiten uitbreiden om de internationale groei verder vorm te kunnen geven. De uitbreiding gaat plaatsvinden met de bouw van een nieuw pand aan de As in Deurne, waarvoor afgelopen week de definitieve vergunning van de gemeente Deurne is ontvangen. De nieuwbouw krijgt een vloeroppervlak van 16.000 m2 en ligt op een fraaie zichtlocatie, parallel aan de Binderendreef. Oplevering van de nieuwbouw staat gepland medio 2023.

Het nieuwe pand, ontworpen door Pepers Architecten, zal geheel conform de laatste mogelijkheden op het vlak van duurzaamheid worden gebouwd. Zo komt er geen aansluiting op het gasnet en zullen er naar schatting 6.600 zonnepanelen op het dak worden geplaatst. Op de nieuwbouwlocatie komt bovendien een fraai trainingscentrum. Jetstone verzorgt veel interne opleidingen voor medewerkers en ontvangt ook met grote regelmaat klanten voor rondleidingen en trainingen. Jetstone heeft momenteel reeds twee vestigingen in Deurne, een aan de Florijn en een aan de Beukelsdijk, vlakbij de nieuwbouwlocatie. Beide locaties blijven voorlopig in gebruik, waarbij er op termijn wel een herverdeling zal komen tussen de drie locaties. Daarbij zullen een aantal activiteiten verplaatst gaan worden vanuit de Florijn naar het nieuwe pand, zodat minder (interne) transportbewegingen nodig zijn tussen de Florijn en Binderen.

Transportverbindingen

Jetstone produceert luxe werkbladen voor onder andere keukenzaken en interieurbouwbedrijven in de Benelux, Duitsland en Zweden. Daarbij wordt ook het logistieke traject (leveren, inmeten en monteren) verzorgd door eigen medewerkers, waarbij gebruik gemaakt wordt van zes magazijnen in de exportlanden voor efficiënte transportverbindingen.

Duurzaamheid

Het bedrijf is met zo’n 300 medewerkers inmiddels een van de grootste werkgevers in Deurne. Het heeft duurzaamheid als een belangrijk thema voor het nieuwe pand, maar ook voor haar samenwerking met klanten en met medewerkers. De werving van nieuwe medewerkers voor het nieuwe pand (en de bedrijfsgroei in het algemeen) is al volop gaande. Gezien de interne opleidingsmogelijkheden binnen het bedrijf, is voor veel functies een specifieke vooropleiding niet noodzakelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant