Een impressie van het beoogde hotel aan de A67 ter hoogte van Ommel.
Een impressie van het beoogde hotel aan de A67 ter hoogte van Ommel.

Gemeentebestuur ziet niets in ambitieuze hotelplannen

Algemeen 696 keer gelezen

ASTEN/OMMEL – De Oostappen Groep wil miljoenen investeren in een groot hotel pal naast de A67. Al zo’n twee jaar werken Peter Gillis en consorten aan de ambitieuze plannen aangrenzend aan vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Echter, de gemeente Asten lijkt daar nu een stokje voor te steken. “Maar we geven niet op, want als het doorgaat zijn er alleen maar winnaars.”

door Maarten Driessen

“Een vakantiepark is eigenlijk net een hotel op zijn kant”, zegt Peter Gillis, en dus passen de plannen prima in zijn imperium. Jos Mennen, directeur beheer & ontwikkeling bij de Oostappen Groep, is de belangrijkste kartrekker: “Het zijn serieuze plannen, we maken er echt werk van.” Wat heet: met de investering is volgens de twee zo’n 20 miljoen euro gemoeid.

‘Het zorgt voor spin-off in Asten en omgeving, voor werkgelegenheid en we bedienen diverse doelgroepen’, Jos Mennen

Het idee ontstond zo’n twee jaar terug en sindsdien worden er achter de schermen volop meters gemaakt. Mennen en Gillis spraken met Rijkswaterstaat, beheerder van de A67, en lieten zowel een haalbaarheidsstudie als een marktonderzoek uitvoeren. Volgens Mennen kwamen daar niets dan positieve geluiden uit voort. De Ommelnaar somt de voordelen daarom nog maar eens op: “Het is een zeer goede locatie met heel veel perspectief. Het zorgt voor spin-off in Asten en omgeving, voor werkgelegenheid en we bedienen diverse doelgroepen. Naast toeristen richten we ons namelijk ook op zakelijke gasten én op de zorg.” Dat alles moet gebeuren op de huidige parkeerplaats tegenover de hoofdingang van Prinsenmeer.

Ongeschikt

De onderzoeken zouden tevens aantonen dat er behoefte is aan een hotel, maar dat wordt door het college van B en W bestreden. Die wil dan ook geen medewerking aan de plannen verlenen, vooral ook vanwege de locatie. “Vanuit het oogpunt van zorgvuldig ruimtegebruik is het parkeerterrein ongeschikt voor de realisatie van een hotel of andersoortige stedelijke ontwikkelingen. Het is daarom niet zinvol het verzoek nader te laten onderbouwen ten aanzien van bijvoorbeeld de behoefte of het parkeren”, licht een gemeentewoordvoerder toe.

180 kamers

Maar Gillis en Mennen laten het er niet bij zitten. Ze hopen alsnog op medewerking vanuit het gemeentehuis. “We geven niet op, want als het doorgaat zijn er alleen maar winnaars”, aldus Mennen. Het beoogde hotel moet 180 kamers krijgen, met daarbij een restaurant en een congrescentrum. Ook het casino dat nu nog op Prinsenmeer is gevestigd verhuist mogelijk mee, al is het volgens Mennen te vroeg om daarover een knoop door te hakken.

‘Het parkeerterrein is ongeschikt voor de realisatie van een hotel of andersoortige stedelijke ontwikkelingen’

Eerst maar eens groen licht krijgen, en gezien het gemeentelijk standpunt is dat nog een hele klus. Maar Gillis zou Gillis niet zijn, als hij het niet tóch zou proberen: “Het is goed voor Asten en voor heel de omgeving, dus we gaan gewoon door.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant