In het diepste geheim werd het concert afgelopen zondag opgenomen. (Foto: Joyce van Dijk)

In beeld: Jeugd KHD geeft verrassingsconcert in CCD

woensdag 16 december 2020 - 14:48|Bram Vannisselroij

DEURNE - In het diepste geheim heeft de jeugd van de Koninklijke Harmonie Deurne een kerstverrassing voorbereid. Afgelopen zondag is een verrassingsconcert zonder publiek uitgevoerd en volledig opgenomen. Deze week wordt volop aan de montage gewerkt en zondag 20 december om 15.00 uur kan iedereen afstemmen op de livestream van het CCD (https://www.ccdeurne.nl/streaming).

De KHD kan elk jaar op een zeer grote belangstelling rekening bij hun traditionele kerstconcerten. Het CCD was telkens maar liefst drie keer uitverkocht: twee concerten door het Groot Orkest onder leiding van Martien Maas en een concert van de gezamenlijke jeugdafdelingen en de slagwerkgroep. Het leek zo vanzelfsprekend, maar dit jaar is alles anders.

Daarom heeft de KHD zich bezonnen op de vraag wat te doen nu noch de jaarlijkse kerstconcerten van het Groot Orkest noch die van de KHD-jeugd vanwege corona niet door zouden kunnen gaan. Het Groot Orkest heeft immers geen enkele mogelijkheid om in complete bezetting bij elkaar te komen en te repeteren.

Voorzitter KHD Piet Aarts: “Een Kerst zonder een kerstconcert van de KHD is voor veel mensen niet volledig”. Gelukkig kan de KHD echter bogen op een fors aantal jeugdleden onder aansturing van een zeer actieve jeugdcommissie. Voor de jeugd zijn immers de repetities en de lessen in de meeste gevallen normaal door kunnen gaan.

Slechts weinig mensen weten dat in de jeugdafdeling van de KHD maar liefst zo’n 50 jonge leden actief zijn. Zij maken muziek, organiseren allerlei activiteiten en soms…doen ze iets heel bijzonders.
Al gauw kwam dan ook het idee op tafel om tóch een kerstconcert te geven in de grote zaal van het CCD en gebruik te maken van de mogelijkheid van het CCD om optredens op internet te zetten (te streamen) en de samenwerking met het CCD was dan ook al gauw gevonden. 

Komende zondag kan iedereen genieten van deze bijzondere muzikale verrassing als een bijzonder kerstdiner met een paar muzikale voorgerechten en een muzikaal hoofdgerecht. 

Verrassingsact
Als afsluiting van het concert wordt een wel heel bijzondere verrassingsact aangeboden, een muzikaal toetje, waar álle jeugdleden van de KHD aan deelnemen. Het concert staat onder leiding van de dirigenten Marianke van Doorne-Hobé (jeugdorkest) Maarten Manders (slagwerkgroep), Marga van der Wallen (jeugdensemble) en Rian Wouters (blokfluitgroep).

De video van het concert blijft overigens de hele kerstperiode beschikbaar via de streamingdienst van het CCD.

Trots
“Vanuit het cultuurcentrum zijn we er trots op dat we dit samen met de KHD kunnen organiseren. Sinds kort hebben we als cultuurcentrum livestreaming in huis. We willen hiermee lokale verenigingen en organisaties de mogelijkheid geven om hun voorstelling of andere activiteit live te streamen naar kijkers thuis. Het is een mooie manier om mensen thuis toch van lokale cultuur te laten genieten, vooral omdat we voorzien dat het nog wel even zal duren voor we weer live met grotere groepen de zaal in mogen. We nodigen verenigingen dan ook van harte uit om contact met ons op te nemen om te kijken naar de mogelijkheden binnen de geldende regels”, aldus Bianca den Toom van het Cultuurcentrum.

Cultuur over de Vloer is ook nog steeds terug te vinden op de website. “Waarschijnlijk zijn we de komende tijd weer veel thuis en is het een leuk idee om eens een voorstelling terug te kijken of te genieten van een ander initiatief”, besluit Den Toom.

Meer media

Gerelateerde nieuwsberichten

Lezers schrijven: Het kan nog Wandelend door het buitengebied is het heel opvallend, dat de bermen vrijwel geen bloemen hebben. Was het vóór de ruilverkaveling zo dat je na een korte wandeling een prachtige bos... 9 april 2021 - 11:28
Buurtbewoners toekomstige spoortunnel starten petitie DEURNE - Omwonenden van de Binderendreef en de Helmondseweg zijn bezorgd over de eventuele verkeersrisico’s en overlast die de nog te bouwen spoortunnel met zich meebrengt. Daarom zijn ze een... 9 april 2021 - 11:04
Compleet nieuwe wijk in Deurne DEURNE - Op het Boerenbondsterrein in Deurne moet binnen acht jaar een compleet nieuwe wijk verrijzen met ruim 300 huizen en appartementen. Op verzoek van Voergroep Zuid heeft projectontwikkelaar AM... 9 april 2021 - 09:54
Scouting Vlierden gaat processierups te lijf VLIERDEN – De processierups zorgt elk jaar weer voor overlast. Ook in Vlierden is het beestje een ware plaag. Scouting Vlierden besloot daarom om de rups te lijf te gaan... 2 april 2021 - 12:23
Mensen maken Deurne: Leonie Kuijpers DEURNE - Met bijna 7 miljoen vrijwilligers is de grootste werkgever van Nederland het vrijwilligerswerk. Ook in Deurne zijn veel vrijwilligers actief. Met deze rubriek: Mensen maken Deurne, vragen we... 2 april 2021 - 12:15
‘Dit boek is een ode aan mijn moeder’ DEURNE/HELMOND – Nicole van den Broek uit Brouwhuis struinde de afgelopen 25 jaar als reisleidster de hele wereld over. De meest exotische plekken bezocht ze en veel van haar vrienden... 2 april 2021 - 09:48