In het diepste geheim werd het concert afgelopen zondag opgenomen. (Foto: Joyce van Dijk)

In beeld: Jeugd KHD geeft verrassingsconcert in CCD

woensdag 16 december 2020 - 14:48|Bram Vannisselroij

DEURNE - In het diepste geheim heeft de jeugd van de Koninklijke Harmonie Deurne een kerstverrassing voorbereid. Afgelopen zondag is een verrassingsconcert zonder publiek uitgevoerd en volledig opgenomen. Deze week wordt volop aan de montage gewerkt en zondag 20 december om 15.00 uur kan iedereen afstemmen op de livestream van het CCD (https://www.ccdeurne.nl/streaming).

De KHD kan elk jaar op een zeer grote belangstelling rekening bij hun traditionele kerstconcerten. Het CCD was telkens maar liefst drie keer uitverkocht: twee concerten door het Groot Orkest onder leiding van Martien Maas en een concert van de gezamenlijke jeugdafdelingen en de slagwerkgroep. Het leek zo vanzelfsprekend, maar dit jaar is alles anders.

Daarom heeft de KHD zich bezonnen op de vraag wat te doen nu noch de jaarlijkse kerstconcerten van het Groot Orkest noch die van de KHD-jeugd vanwege corona niet door zouden kunnen gaan. Het Groot Orkest heeft immers geen enkele mogelijkheid om in complete bezetting bij elkaar te komen en te repeteren.

Voorzitter KHD Piet Aarts: “Een Kerst zonder een kerstconcert van de KHD is voor veel mensen niet volledig”. Gelukkig kan de KHD echter bogen op een fors aantal jeugdleden onder aansturing van een zeer actieve jeugdcommissie. Voor de jeugd zijn immers de repetities en de lessen in de meeste gevallen normaal door kunnen gaan.

Slechts weinig mensen weten dat in de jeugdafdeling van de KHD maar liefst zo’n 50 jonge leden actief zijn. Zij maken muziek, organiseren allerlei activiteiten en soms…doen ze iets heel bijzonders.
Al gauw kwam dan ook het idee op tafel om tóch een kerstconcert te geven in de grote zaal van het CCD en gebruik te maken van de mogelijkheid van het CCD om optredens op internet te zetten (te streamen) en de samenwerking met het CCD was dan ook al gauw gevonden. 

Komende zondag kan iedereen genieten van deze bijzondere muzikale verrassing als een bijzonder kerstdiner met een paar muzikale voorgerechten en een muzikaal hoofdgerecht. 

Verrassingsact
Als afsluiting van het concert wordt een wel heel bijzondere verrassingsact aangeboden, een muzikaal toetje, waar álle jeugdleden van de KHD aan deelnemen. Het concert staat onder leiding van de dirigenten Marianke van Doorne-Hobé (jeugdorkest) Maarten Manders (slagwerkgroep), Marga van der Wallen (jeugdensemble) en Rian Wouters (blokfluitgroep).

De video van het concert blijft overigens de hele kerstperiode beschikbaar via de streamingdienst van het CCD.

Trots
“Vanuit het cultuurcentrum zijn we er trots op dat we dit samen met de KHD kunnen organiseren. Sinds kort hebben we als cultuurcentrum livestreaming in huis. We willen hiermee lokale verenigingen en organisaties de mogelijkheid geven om hun voorstelling of andere activiteit live te streamen naar kijkers thuis. Het is een mooie manier om mensen thuis toch van lokale cultuur te laten genieten, vooral omdat we voorzien dat het nog wel even zal duren voor we weer live met grotere groepen de zaal in mogen. We nodigen verenigingen dan ook van harte uit om contact met ons op te nemen om te kijken naar de mogelijkheden binnen de geldende regels”, aldus Bianca den Toom van het Cultuurcentrum.

Cultuur over de Vloer is ook nog steeds terug te vinden op de website. “Waarschijnlijk zijn we de komende tijd weer veel thuis en is het een leuk idee om eens een voorstelling terug te kijken of te genieten van een ander initiatief”, besluit Den Toom.

Meer media

Gerelateerde nieuwsberichten

Vrouwenbeweging ZijActief na 75 jaar nog springlevend DEURNE - Vrouwenbeweging ZijActief Deurne viert zaterdag 16 oktober het 75-jarig jubileum. Wat begon als vermaak voor een club agrarische vrouwen is inmiddels uitgegroeid tot een modern gezelschap van ongeveer... 18 oktober 2021 - 09:53
Natasja en Edwin in het spoor van Jan en Anny DEURNE - Na haar hit 'Trots op jou' leek een doorbraak als solozangeres voor Natasja Poels uit Deurne slechts een kwestie van tijd. Een kerstshow in het Cultuurcentrum moest de... 14 oktober 2021 - 20:03
Open dag bij stichting LinQ DEURNE - Stichting LinQ is in april 2019 gestart met het geven van begeleidingsprogramma’s op maat aan een groep kinderen/jongeren en jong-volwassenen met als doel hen meer kansrijk te maken... 8 oktober 2021 - 10:23
Er gloort weer hoop voor Den Draai ZEILBERG - Mensen in Zeilberg kunnen komende zondag 3 oktober eindelijk kennismaken met het nieuwe bestuur en het nieuwe beheerdersechtpaar van een vernieuwde Den Draai. Anderhalf jaar geleden startten het... 1 oktober 2021 - 13:02
Afscheid van een veelzijdig politieagent DEURNE - Frank Janssen uit Helenaveen was als ME’er aanwezig bij de kroningsrellen in 1980, werkte jarenlang aan jeugd- en zedenzaken, maar de meeste inwoners kennen hem als wijkagent in... 30 september 2021 - 20:20
Fairtrade-keurmerk voor de Ossenbeemd DEURNE - Weer een primeur in Deurne. Dit keer bij NME Centrum de Ossenbeemd aan het Haageind. Op zondag 12 september ontving voorzitter Dick van der Star het Fair Trade-keurmerk... 24 september 2021 - 09:38