In het diepste geheim werd het concert afgelopen zondag opgenomen. (Foto: Joyce van Dijk)

In beeld: Jeugd KHD geeft verrassingsconcert in CCD

woensdag 16 december 2020 - 14:48|Bram Vannisselroij

DEURNE - In het diepste geheim heeft de jeugd van de Koninklijke Harmonie Deurne een kerstverrassing voorbereid. Afgelopen zondag is een verrassingsconcert zonder publiek uitgevoerd en volledig opgenomen. Deze week wordt volop aan de montage gewerkt en zondag 20 december om 15.00 uur kan iedereen afstemmen op de livestream van het CCD (https://www.ccdeurne.nl/streaming).

De KHD kan elk jaar op een zeer grote belangstelling rekening bij hun traditionele kerstconcerten. Het CCD was telkens maar liefst drie keer uitverkocht: twee concerten door het Groot Orkest onder leiding van Martien Maas en een concert van de gezamenlijke jeugdafdelingen en de slagwerkgroep. Het leek zo vanzelfsprekend, maar dit jaar is alles anders.

Daarom heeft de KHD zich bezonnen op de vraag wat te doen nu noch de jaarlijkse kerstconcerten van het Groot Orkest noch die van de KHD-jeugd vanwege corona niet door zouden kunnen gaan. Het Groot Orkest heeft immers geen enkele mogelijkheid om in complete bezetting bij elkaar te komen en te repeteren.

Voorzitter KHD Piet Aarts: “Een Kerst zonder een kerstconcert van de KHD is voor veel mensen niet volledig”. Gelukkig kan de KHD echter bogen op een fors aantal jeugdleden onder aansturing van een zeer actieve jeugdcommissie. Voor de jeugd zijn immers de repetities en de lessen in de meeste gevallen normaal door kunnen gaan.

Slechts weinig mensen weten dat in de jeugdafdeling van de KHD maar liefst zo’n 50 jonge leden actief zijn. Zij maken muziek, organiseren allerlei activiteiten en soms…doen ze iets heel bijzonders.
Al gauw kwam dan ook het idee op tafel om tóch een kerstconcert te geven in de grote zaal van het CCD en gebruik te maken van de mogelijkheid van het CCD om optredens op internet te zetten (te streamen) en de samenwerking met het CCD was dan ook al gauw gevonden. 

Komende zondag kan iedereen genieten van deze bijzondere muzikale verrassing als een bijzonder kerstdiner met een paar muzikale voorgerechten en een muzikaal hoofdgerecht. 

Verrassingsact
Als afsluiting van het concert wordt een wel heel bijzondere verrassingsact aangeboden, een muzikaal toetje, waar álle jeugdleden van de KHD aan deelnemen. Het concert staat onder leiding van de dirigenten Marianke van Doorne-Hobé (jeugdorkest) Maarten Manders (slagwerkgroep), Marga van der Wallen (jeugdensemble) en Rian Wouters (blokfluitgroep).

De video van het concert blijft overigens de hele kerstperiode beschikbaar via de streamingdienst van het CCD.

Trots
“Vanuit het cultuurcentrum zijn we er trots op dat we dit samen met de KHD kunnen organiseren. Sinds kort hebben we als cultuurcentrum livestreaming in huis. We willen hiermee lokale verenigingen en organisaties de mogelijkheid geven om hun voorstelling of andere activiteit live te streamen naar kijkers thuis. Het is een mooie manier om mensen thuis toch van lokale cultuur te laten genieten, vooral omdat we voorzien dat het nog wel even zal duren voor we weer live met grotere groepen de zaal in mogen. We nodigen verenigingen dan ook van harte uit om contact met ons op te nemen om te kijken naar de mogelijkheden binnen de geldende regels”, aldus Bianca den Toom van het Cultuurcentrum.

Cultuur over de Vloer is ook nog steeds terug te vinden op de website. “Waarschijnlijk zijn we de komende tijd weer veel thuis en is het een leuk idee om eens een voorstelling terug te kijken of te genieten van een ander initiatief”, besluit Den Toom.

Meer media

Gerelateerde nieuwsberichten

Opnieuw geen Peelland Truckrun vanwege corona REGIO - Evenals vorig jaar heeft de organisatie van de Peelland Truckrun moeten besluiten het evenement af te blazen. Opnieuw gooit het coronavirus roet in het eten. Het is een... 20 januari 2021 - 11:28
Zeilbergese bingoshow zorgt voor vertier ZEILBERG - Iedereen is klaar met de lockdown en het einde is voorlopig nog niet in zicht. Om de inwoners van Deurne toch een leuke avond te bezorgen besloten enkele... 8 januari 2021 - 13:14
In beeld: Leerlingen de Aventurijn halen geld op voor Gambia SINT JOZEFPAROCHIE - Leerlingen van basisschool de Aventurijn hebben tijdens de kerstvakantie een ‘24 uurs marathon voor Gambia’ gehouden om geld op te halen. Ze organiseerden tal van activiteiten en... 6 januari 2021 - 14:43
Vuurwapens en veel chemisch afval bij groot drugslab in Someren-Heide SOMEREN-HEIDE - De politie ontdekte donderdag een groot drugslab aan de Bergdijk in Someren-Heide. Bij het onderzoek dat volgde zijn tientallen vuurwapens en grote hoeveelheden chemisch afval gevonden. Drie mannen... 26 december 2020 - 15:32
Deurnese jeugd bakt voor eenzame ouderen DEURNE - Meer dan wie dan ook zijn ouderen al tijden aan huis gekluisterd. Ook tijdens de aankomende kerstdagen mogen ze bijna geen bezoek ontvangen. Reden voor een groep Deurnenaren... 24 december 2020 - 10:18
‘Definitieve afbraak van het platteland’ REGIO – De BoerBurgerBeweging vreest dat de nieuwe stikstofwet de weg vrijmaakt voor de definitieve afbraak van het platteland. ‘Groene stikstof’ van agrariërs zou worden ingeruild voor ‘grijze stikstof’, afkomstig... 18 december 2020 - 10:45