Als onderdeel van het project versierden basisschoolleerlingen uit de gemeente Deurne een steentje. In de tuin van De Wieger vormen alle steentjes samen een vrolijk ‘kunstwerk’. (Foto: Gemma Rakels)

Afronding schoolproject in De Wieger

vrijdag 11 december 2020 - 10:06|

DEURNE - Het resultaat van het scholenproject dat De Wieger samen met CCD en Bibliotheek organiseerde in het kader van de Kinderboekenweek is vanaf 2 december tot en met 28 februari te zien. Als onderdeel van het project versierden basisschoolleerlingen uit de gemeente Deurne een steentje. In de tuin van De Wieger vormen alle steentjes samen een vrolijk ‘kunstwerk’.

De afsluiting van het Kinderboekenweekproject ziet er dit jaar anders uit dan anders. Een project organiseren en uitvoeren in coronatijd is een hele uitdaging, maar er is alles aan gedaan om een mooi en veilig project mogelijk te maken. De afronding van schoolproject vindt dit jaar digitaal plaats.

Tijdens het project zijn door de leerlingen vrolijke steentjes beschilderd. Al deze steentjes zijn bewaard en daar is nu één groot ‘kunstwerk’ van gemaakt in de museumtuin. De steentjes worden geflankeerd door twee prachtige beelden van Dirk Verberne, die het werk van de leerlingen lijken te ‘bewaken’.  

Terug in de tijd
Dit jaar waren de groepen 1 tot en met 4 van het basisonderwijs aan de beurt om mee te doen met het jaarlijks terugkerend project in het kader van de Kinderboekenweek met het thema ‘Geschiedenis’. Het project startte in september op school met het boek ‘de steen en de tijd’ van Rian Visser, een boek dat speciaal voor de Kinderboekenweek is geschreven. In het verhaal wordt de geschiedenis bekeken en beschreven vanuit de ogen van een grote zwerfkei.

Namens de bibliotheek vertelde verhalenverteller Annie Mulder in elke deelnemende klas een verhaal, aansluitend bij het boek. Een verhaal over vrolijke steentjes en in ieder lokaal liet zij er een achter, als herinnering. Daarna bezochten de scholen De Wieger. Normaal gesproken gaan de kinderen in het museum aan de slag; dit jaar werd besloten om in de tuin aan het werk te gaan. Hier speelden de leerlingen een mega memory spel, een levend standbeeldenspel en verfden met stiften ze hun eigen vrolijke steentje.

Het Kinderboekenweekproject
Het Kinderboekenweekproject komt jaarlijks tot stand door de samenwerking van Bibliotheek Helmond-Peel, Museum De Wieger en namens alle basisscholen uit Deurne, de Werkgroep Kunstzinnige Vorming Deurne. In deze bijzondere tijd vonden zij het extra belangrijk om toch een corona-proof project op te zetten.  De ontwikkeling en coördinatie van het project lagen in handen van Gemma Rakels, medewerker educatie bij De Wieger.
In de kerstvakantie kunnen leerlingen die nog geen steentje geverfd hebben, dat tijdens openingstijden alsnog komen doen. Ook andere kinderen (en hun begeleiders) kunnen een steentje bijdragen aan het project.

Meer informatie volgt op de website en Facebook van De Wieger. Het werk van de leerlingen is te bezichtigen tot en met 28 februari 2021 in De Wieger. Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Meer media

Gerelateerde nieuwsberichten

Vrouwenbeweging ZijActief na 75 jaar nog springlevend DEURNE - Vrouwenbeweging ZijActief Deurne viert zaterdag 16 oktober het 75-jarig jubileum. Wat begon als vermaak voor een club agrarische vrouwen is inmiddels uitgegroeid tot een modern gezelschap van ongeveer... 18 oktober 2021 - 09:53
Natasja en Edwin in het spoor van Jan en Anny DEURNE - Na haar hit 'Trots op jou' leek een doorbraak als solozangeres voor Natasja Poels uit Deurne slechts een kwestie van tijd. Een kerstshow in het Cultuurcentrum moest de... 14 oktober 2021 - 20:03
Open dag bij stichting LinQ DEURNE - Stichting LinQ is in april 2019 gestart met het geven van begeleidingsprogramma’s op maat aan een groep kinderen/jongeren en jong-volwassenen met als doel hen meer kansrijk te maken... 8 oktober 2021 - 10:23
Er gloort weer hoop voor Den Draai ZEILBERG - Mensen in Zeilberg kunnen komende zondag 3 oktober eindelijk kennismaken met het nieuwe bestuur en het nieuwe beheerdersechtpaar van een vernieuwde Den Draai. Anderhalf jaar geleden startten het... 1 oktober 2021 - 13:02
Afscheid van een veelzijdig politieagent DEURNE - Frank Janssen uit Helenaveen was als ME’er aanwezig bij de kroningsrellen in 1980, werkte jarenlang aan jeugd- en zedenzaken, maar de meeste inwoners kennen hem als wijkagent in... 30 september 2021 - 20:20
Fairtrade-keurmerk voor de Ossenbeemd DEURNE - Weer een primeur in Deurne. Dit keer bij NME Centrum de Ossenbeemd aan het Haageind. Op zondag 12 september ontving voorzitter Dick van der Star het Fair Trade-keurmerk... 24 september 2021 - 09:38