Ondernemers en organisatoren tijdens een voorbereidende bijeenkomst voor de Open Bedrijven Route. (Foto: Marius van Deursen)

Zondag Open Bedrijven Route in Deurne

donderdag 22 februari 2018 - 10:00|

DEURNE - Diverse bedrijven in Deurne zetten komende zondag 25 februari hun deuren open van 11.00 tot 16.00 uur. De ondernemers laten zien wat er in hun bedrijf gebeurt en verzorgen rondleidingen en demonstraties. De Open Bedrijven Route is een initiatief van de ondernemers in samenwerking met Parkmanagement Peelland en de gemeente Deurne. Wethouder Marinus Biemans: "Mooi dat ondernemers aan de eigen inwoners willen laten zien wat we aan bedrijven hebben in Deurne en tegelijkertijd werkzoekenden en scholieren willen interesseren voor de maakindustrie in Deurne."

De gemeente Deurne werkt momenteel aan het opstellen van een Economisch Actieplan voor Deurne, in samenwerking met vijftig vertegenwoordigers van bedrijven instellingen en organisaties in de gemeente. Tijdens een overleg kwam naar voren dat ondernemers hun deuren wel eens open willen zetten. Zodat inwoners binnen kunnen lopen om te zien wat Deurne aan bedrijvigheid te bieden heeft.
Parkmanager Mirjam van Asten: "Er zijn in Deurne veel specialistische bedrijven. Dat is niet bij iedereen bekend. Tijdens de Open Bedrijven Route kunnen de ondernemers hun visitekaartje afgeven door te laten zien wat er in Deurne gemaakt wordt en wat ze aan werk te bieden hebben."
Veel deelnemende ondernemers verzorgen naast rondleidingen en demonstraties ook activiteiten voor kinderen en ontvangen bezoekers met een hapje en een drankje.

"Er zijn in Deurne veel specialistische bedrijven."

Banen en stages
Het evenement richt zich met name op de sectoren Agro & Food en Slimme Maakindustrie. Behalve dat inwoners van Deurne de bedrijven eens van binnen kunnen bekijken en zien wat er achter de schermen gebeurt, is de Open Bedrijven Route bedoeld voor scholieren en werkzoekenden. Scholieren en basisschoolleerlingen kunnen zien hoe producten gemaakt worden en ervaren hoe leuk werken met techniek is, wat voor banen er zijn en wat de mogelijkheden zijn voor stages of opleidingen. Mirjam van Asten: "De datum voor de Open Bedrijven Route is bewust gekozen, omdat veel scholieren in deze periode een keuze gaan maken voor een vervolgopleiding."
Voor werkzoekenden is de open dag een mooie gelegenheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de medewerkers en vacatures binnen de bedrijven.
Wethouder Marinus Biemans: "Ondernemers, die elkaar nog niet kennen, kunnen bij elkaar op bezoek gaan om te zien wat de mogelijkheden zijn om te gaan samenwerken. We hebben in Deurne veel innovatieve bedrijven en daar zijn we trots op. Het is van belang dat deze bedrijven ook voldoende nieuwe medewerkers vinden."

Laagdrempelig
Vestigingsdirecteur Jos van Bussel van Hoppenbrouwers Techniek is al langer bekend met de voordelen van een open dag. Zijn bedrijf organiseert de open dag in Deurne voor het derde jaar op rij. "Elk jaar levert het wel nieuwe BBL'ers of bijvoorbeeld projectleiders op. Vooral het laagdrempelige spreekt werkzoekenden en jongeren aan; ze hoeven niet te solliciteren, maar kunnen snel even een gesprekje aanknopen met een van de medewerkers van personeelszaken. Die zijn op zo'n open dag ook aanwezig. Daarnaast is het leuk voor de teambuilding en maken we er een feestelijke dag van voor familieleden."
Alle disciplines binnen het bedrijf, waaronder industriële automatisering, beveiliging en duurzame energie, presenteren zich zondag in een kraam aan het publiek. Kinderen mogen zelf een windmolentje bouwen onder begeleiding van medewerkers van de eigen praktijkschool en ook voor kleinere kinderen is er vermaak.

"Daarnaast is het leuk voor de teambuilding."

Talentendag
Knapen Trailers neemt deel aan de Open Bedrijven Route onder de noemer Talentendag. Het bedrijf is de afgelopen jaren flink gegroeid en heeft een aantal openstaande vacatures. Ook andere geïnteresseerden zijn welkom. Bezoekers krijgen een rondleiding met demonstraties, er zijn speciale trailers te bezichtigen, er is een hapje en een drankje en ook aan kinderen is gedacht.
Bij Grobeco Heftrucks zien bezoekers zien hoe er in het heftruckcentrum gewerkt wordt, met welke gereedschappen en ze kunnen de nieuwste heftrucks bekijken.
Medewerkers van Pascal Deuren en Ramen laten bezoekers zien hoe het hele productieproces verloopt vanaf een aanvraag tot aan de uiteindelijke productie. Zo kunnen ze meekijken met het maken van offertes, calculaties en werktekeningen en zien hoe de machines aangestuurd worden. Tevens worden animaties vertoont van het hele productieproces.
Aluminiumfabriek Atoom 13 geeft zondag een kijkje in de keuken van de productie van onder meer aluminium ramen, deuren en schuifpuien en hoe dat in zijn werk gaat.
Dit is slechts een greep uit wat bezoekers zondag kunnen verwachten. Zo zullen alle ondernemers hun eigen verhaal vertellen en het publiek laten zien wat er in hun bedrijven dagelijks gebeurt.

Organisatie
De Open Bedrijven Route is georganiseerd door de ondernemers in samenwerking met Parkmanagement Peelland en de gemeente Deurne. Op bovenstaande foto ondernemers en organisatoren tijdens een voorbereidende bijeenkomst voor de Open Bedrijven Route, staand vlnr: Eric van Eersel, René van Oorschot, Martien Hikspoors, Marian van Bree, Joop Wijnands, Corinne de Wit, Bjorn Bots, Glenn Crooijmans, Marco Snijders, Mirjam van Asten, Maarten Voss, Hilde Verberne, Isabel Welling, Geert Cuijten, Karin van Vliet en Sjoerd Aldenzee. Vooraan, vlnr: Jolanda Staals, Dianne van Baars, Miranda van der Horst, Vera Arts, Wilma Voss en Bertus Keunen. 

Deelnemende bedrijven
Bedrijventerrein 't Rijt: 

Walker Campingstyle, Florijn 3
Jetstone, Florijn 9
FHT Perslucht, Florijn 10 b/c
SecPro, Dubloen 11
Wivo, Dubloen 13

Bedrijventerrein Binderen:
Nordson, Beukelsdijk 2
Movico, Daalder 9
Pascal Ramen en Deuren, Vuurijzer 9
Atoom 13 Aluminiumfabriek, Vuurijzer 9e  
J vd Mortel Hekwerken en Poorten, As 2

Bedrijventerrein Kranenmortel:
Saucecompany, Voltstraat 22
Knapen Trailers en Service, Liesselseweg 141
Grobeco Heftrucks, Doctor Huub van Doorneweg 1
Via Engineering, Doctor Huub van Doorneweg 38
Hoppenbrouwers Techniek, Doctor Huub van Doorneweg 44

Gerelateerde nieuwsberichten

Bestuurder rijdt door na aanrijding in Deurne DEURNE - De politie is op zoek naar de bestuurder van een wit busje dat maandagmiddag betrokken was bij een ongeval op de Milhezerweg in Deurne. De bestuurder reed daarbij... 17 december 2018 - 16:16
Kerststallen in Sint Jozefparochie SINT JOZEFPAROCHIE - In de Deurnese wijk Sint Jozefparochie is door de inwoners en diverse organisaties een bijzondere kerstsfeer gecreëerd door in de hele wijk verlichte kerststallen te plaatsen. Vrijdagavond... 16 december 2018 - 11:40
Nieuwe komedie De Plankeniers LIESSEL - Toneelvereniging De Plankeniers speelt zaterdag 15 en zondag 16 december de komedie Ach, een pondje meer of Minder in De Kastanje, Hoofdstraat 62 in Liessel. Beide voorstellingen beginnen... 14 december 2018 - 16:12
Eerder aanleveren vanwege feestdagen DEURNE - Het Weekblad voor Deurne verschijnt ook tijdens de komende feestdagen. De verspreidingsdagen zijn donderdag 27 december en donderdag 3 januari. Vanwege de kortere productieweken sluiten we wel eerder... 13 december 2018 - 11:58
Stichting Vriendenkring Deurne-Batouri stopt DEURNE - Stichting Vriendenkring Deurne-Batouri houdt per 1 januari 2019 op te bestaan. Volgens secretaris Addie Smolders is het, zoals voor veel vrijwilligersorganisaties, steeds moeilijker om mensen te vinden die... 13 december 2018 - 11:39
Tweede keer Kerst in de Hei SINT JOZEFPAROCHIE - In de Deurnese wijk Sint Jozefparochie wordt door de inwoners en diverse organisaties een bijzondere kerstsfeer gecreëerd door in de hele wijk verlichte kerststallen te plaatsen. Vanaf... 13 december 2018 - 11:29