Genomineerden sportgala bekend

maandag 20 november 2017 - 12:18|Willie Thijssen

DEURNE - De genomineerden voor het sportgala van Deurne zijn bekend. In de categorie Individuele Prestaties zijn Jesper Arts, Jelle van der Steen en Rick Struik genomineerd. In de categorie Teamprestaties maken de meiden onder 17 jaar van SJVV, het tweede van ZSV en Vinutsu kans op de prestigieuze titel. Aniek Nouwen, Max Knapen en Maud Aldenzee zijn genomineerd in de categorie Talent. Tijdens het gala wordt ook de sportwaarderingprijs uitgereikt. Die gaat naar iemand die achter de schermen actief is.

Leef Deurne en de gemeente Deurne organiseren op vrijdagavond 15 december het eerste sportgala van Deurne. Tijdens dit nieuwe evenement worden sporters en vrijwilligers in het zonnetje gezet. Het thema van de avond is: sport verbroedert. Het gala wordt gehouden in cultuurcentrum Martien van Doorne. Er worden prijzen uitgereikt in vier verschillende categorieën: talent van het jaar, individuele sportprestatie, sportprestatie team en de sportwaarderingsprijs. Inwoners van Deurne konden voor alle vier categorieën kandidaten aandragen. De jury - met daarin Sanne van Paassen en Guido Görtzen - heeft uit alle aanmeldingen de nominaties bepaald. Vervolgens kan het publiek op de genomineerden stemmen. Kijk hier voor meer informatie. Deze stemmen worden samengevoegd met de jurybeoordelingen en hier komt op 15 december per categorie een winnaar uit. Presentator van het gala is Bart van Lierop, zanger van de coverband Millers Inc.

Genomineerden categorie Individueel
Rick Struik, Jelle van der Steen en Jesper Arts zijn genomineerd in de categorie Individuele Prestaties. Rick Struijk heeft dit jaar voor het eerst een volledige Ironman triatlon afgelegd. Hij wist de drie onderdelen - zwemmen, wielrennen en hardlopen - binnen tien uur af te ronden.
Jelle van der Steen heeft met zijn team zilver gewonnen bij het rolstoelbasketbal op de Invictus Games. In de finale werd nipt verloren van de Verenigide Staten.
Jesper Arts werd dit jaar voor de vierde keer Nederlands kampioen op de 400 meter horden en bereikte tijdens het WK voor studenten in Taiwan de halve finale.

Genomineerde teams 
In de categorie Teamprestaties zijn de meiden onder 17 jaar van SJVV, het tweede van ZSV en Vinutsu genomineerd. Vinutsu is onlangs wereldkampioen streetdance geworden in Schotland.
Het tweede van ZSV is nu al twee jaar op rij kampioen geworden en speelt in de hoogste reserveklasse en prijkt ook daarin bovenaan de ranglijst.
De meiden van SJVV zijn genomineerd vanwege het feit dat ze ongeslagen winterkampioen zijn geworden en promoveerden naar de hoogste klasse van het regionale meidenvoetbal. Hierin werden ze tweede. Tevens wonnen ze de KNVB-districtsbeker.

Genomineerde talenten 
Aniek Nouwen, Max Knapen en Maud Aldenzee zijn genomineerd in de categorie Talent. Aniek Nouwen speelt bij PSV en is een vaste waarde in het Oranje onder 19 jaar. Ze bereikte met Oranje de halve finale van het EK onder 19 jaar.
Max Knapen is Nederlands kampioen karten in de 4takt en werd derde op het NK 2takt.
Maud Aldenzee is turnster en is geselecteerd voor Topsport Stichting Flik Flak.

Gerelateerde nieuwsberichten

Peelbrand bij Liessel onder controle LIESSEL - De brandweer heeft de Peelbrand bij Liessel onder controle. De brand brak eind van de middag uit. Een oppervlakte van 200 bij 200 meter is bij de brand... 17 juli 2018 - 20:20
Brandweer uitgerukt naar de Peel LIESSEL - De brandweer is rond 16.30 uur met blusvoertuigen uitgerukt naar een natuurbrand in de Peel in de omgeving van Liessel. Op meerdere locaties zijn brandjes uitgebroken. Over de... 17 juli 2018 - 16:54
Toeren op de tractor door mooie omgeving ZEILBERG - VC de Krum kijkt terug op een zeer geslaagde toertocht afgelopen zondag. Veertig oldtimertractoren reden in een lange stoet vanuit Zeilberg, via Bakel en de Grotelse Heide langs... 17 juli 2018 - 10:20
Glasvezel weer stap dichterbij DEURNE - Als minimaal 39 procent van de inwoners van Deurne glasvezel wil, gaat E‑Fiber in de hele gemeente een glasvezelnetwerk aanleggen, zowel binnen de bebouwde kom als in het... 16 juli 2018 - 15:05
Nineties maken plaats voor techno en house bij Walhalla Zomerfeesten DEURNE – Vanavond staan de Walhalla Zomerfeesten weer voor de deur. De opbouw is vergelijkbaar met wat we gewend zijn: van dj’s via coverbands naar regionale artiesten. De dj’s op... 13 juli 2018 - 13:17
Bijval voor Astense N279-wens ASTEN – Een extra rijbaan aan beide zijdes van de provinciale weg N279. Samen met de gemeente Gemert-Bakel pleit Asten daar al langer openlijk voor. De Stuurgroep N279, gevuld met... 13 juli 2018 - 12:45