Genomineerden sportgala bekend

maandag 20 november 2017 - 12:18|Willie Thijssen

DEURNE - De genomineerden voor het sportgala van Deurne zijn bekend. In de categorie Individuele Prestaties zijn Jesper Arts, Jelle van der Steen en Rick Struik genomineerd. In de categorie Teamprestaties maken de meiden onder 17 jaar van SJVV, het tweede van ZSV en Vinutsu kans op de prestigieuze titel. Aniek Nouwen, Max Knapen en Maud Aldenzee zijn genomineerd in de categorie Talent. Tijdens het gala wordt ook de sportwaarderingprijs uitgereikt. Die gaat naar iemand die achter de schermen actief is.

Leef Deurne en de gemeente Deurne organiseren op vrijdagavond 15 december het eerste sportgala van Deurne. Tijdens dit nieuwe evenement worden sporters en vrijwilligers in het zonnetje gezet. Het thema van de avond is: sport verbroedert. Het gala wordt gehouden in cultuurcentrum Martien van Doorne. Er worden prijzen uitgereikt in vier verschillende categorieën: talent van het jaar, individuele sportprestatie, sportprestatie team en de sportwaarderingsprijs. Inwoners van Deurne konden voor alle vier categorieën kandidaten aandragen. De jury - met daarin Sanne van Paassen en Guido Görtzen - heeft uit alle aanmeldingen de nominaties bepaald. Vervolgens kan het publiek op de genomineerden stemmen. Kijk hier voor meer informatie. Deze stemmen worden samengevoegd met de jurybeoordelingen en hier komt op 15 december per categorie een winnaar uit. Presentator van het gala is Bart van Lierop, zanger van de coverband Millers Inc.

Genomineerden categorie Individueel
Rick Struik, Jelle van der Steen en Jesper Arts zijn genomineerd in de categorie Individuele Prestaties. Rick Struijk heeft dit jaar voor het eerst een volledige Ironman triatlon afgelegd. Hij wist de drie onderdelen - zwemmen, wielrennen en hardlopen - binnen tien uur af te ronden.
Jelle van der Steen heeft met zijn team zilver gewonnen bij het rolstoelbasketbal op de Invictus Games. In de finale werd nipt verloren van de Verenigide Staten.
Jesper Arts werd dit jaar voor de vierde keer Nederlands kampioen op de 400 meter horden en bereikte tijdens het WK voor studenten in Taiwan de halve finale.

Genomineerde teams 
In de categorie Teamprestaties zijn de meiden onder 17 jaar van SJVV, het tweede van ZSV en Vinutsu genomineerd. Vinutsu is onlangs wereldkampioen streetdance geworden in Schotland.
Het tweede van ZSV is nu al twee jaar op rij kampioen geworden en speelt in de hoogste reserveklasse en prijkt ook daarin bovenaan de ranglijst.
De meiden van SJVV zijn genomineerd vanwege het feit dat ze ongeslagen winterkampioen zijn geworden en promoveerden naar de hoogste klasse van het regionale meidenvoetbal. Hierin werden ze tweede. Tevens wonnen ze de KNVB-districtsbeker.

Genomineerde talenten 
Aniek Nouwen, Max Knapen en Maud Aldenzee zijn genomineerd in de categorie Talent. Aniek Nouwen speelt bij PSV en is een vaste waarde in het Oranje onder 19 jaar. Ze bereikte met Oranje de halve finale van het EK onder 19 jaar.
Max Knapen is Nederlands kampioen karten in de 4takt en werd derde op het NK 2takt.
Maud Aldenzee is turnster en is geselecteerd voor Topsport Stichting Flik Flak.

Gerelateerde nieuwsberichten

E-Fiber wil glasvezel aanleggen in Deurne DEURNE - E‑Fiber wil in de hele gemeente Deurne een glasvezelnetwerk aanleggen, zowel binnen de bebouwde kom als in het buitengebied. Inwoners, organisaties en bedrijven hoeven geen aansluitkosten te betalen... 20 februari 2018 - 15:55
Inbraken in Vlierden en Deurne DEURNE/VLIERDEN - In een woning aan de Pastoriestraat in Vlierden is vrijdag 16 februari ingebroken. Dezelfde dag werd geprobeerd een katalysator te ontvreemden uit een geparkeerde auto bij het NS-station... 20 februari 2018 - 14:26
Frans Verhees erelid Bloast Um Op DEURNE - Frans Verhees is onlangs benoemd tot erelid van Meziekmoakerij Bloast Um Op uit Deurne. Dit gebeurde tijdens het afgelopen carnaval in het bijzijn van zijn vrouw Joke en... 20 februari 2018 - 13:47
Politieactie tegen drugscriminelen in Asten en Liessel ASTEN/LIESSEL - De politie is maandag vroeg in de ochtend gestart met een actie tegen drugscriminelen. Het gaat om een groep actief in de hennephandel. Onder meer in Asten en... 19 februari 2018 - 09:24
Start werkzaamheden herinrichting Vlierdenseweg bij spoorwegovergang DEURNE - De werkzaamheden aan de Vlierdenseweg starten komende week. De weg tussen de Spoorlaan en de Sint Jozefstraat wordt opnieuw ingericht. De knik bij de kruising met de Fabriekstraat... 16 februari 2018 - 14:14
Gekapte bomen keren terug als bankjes DEURNE - Vorige week zijn 45 bomen gerooid aan de Amstel en Hagelkruisweg. De bomen zijn gekapt, vooruitlopend op de werkzaamheden die er na de bouwvak gaan plaatsvinden. Dan wordt... 15 februari 2018 - 17:32