Een groep van zo'n vijftien vrijwilligers is al wekenlang elke dinsdagavond aan de slag om het decor te bouwen. (Foto: Marius van Deursen)

Voorbereidingen 9Zero in volle gang

donderdag 24 mei 2018 - 08:37|Willie Thijssen

ZEILBERG - In het weekend van 22 en 23 juni is het weer zover: de tiende editie van festival 9Zero. De wei aan de Breemortelweg 10a is dan voor een weekend omgetoverd tot festivalterrein. Het thema dit jaar is de middeleeuwen. Een grote groep vrijwilligers is al wekenlang bezig om een imposant decor te bouwen om de bezoeker in de juiste sfeer te krijgen. Van heinde en ver wordt materiaal verzameld. De avond voor het dancefestival wordt voor de 'iets oudere jongeren' Cassette Classics gehouden met optredens van George Baker en van Jan Keizer en Anny Schilder als highlights.

Het bestuur van 9Zero bestaat uit Koen Hilbrands, Rob Rovers, Bram van Diesen, Romy Rijkers, Simon Donkers en Jos van den Eijnden. De voorbereidingen zijn in volle gang. Het programma is zo goed als rond; de focus ligt nu - vier weken voor het festivalweekend - vooral op het bouwen van de decorstukken. De organisatie kan een beroep doen op vele vrijwilligers uit Zeilberg en omgeving. "Het thema is dit jaar de middeleeuwen. De mainstage wordt echt een parel en krijgt de uitstraling van een colosseum met kasteel. Met een gouden kroon als dj-booth", vertelt Simon Donkers van de organisatie. De bouwploeg is al wekenlang op de dinsdagavond in de loods aan de Breemortelweg aan het werk om alles op tijd klaar te krijgen. "We maken zoveel mogelijk zelf. We willen een unieke uitstraling ", aldus Donkers. Het materiaal haalt de organisatie van heinde en ver. De spanten voor het colosseum komen bijvoorbeeld uit België. Ander bouwmateriaal is in Lelystad opgehaald.
Het festival telt dit jaar behalve de mainstage nog vijf podia. Vorig jaar waren dat er in totaal nog vier. Enkele namen op het affiche: Snollebollekes, B-Front, Raymon Hermans, Beatcrooks en Charly Lownoise. En Binnenpret en hardstyle-dj Riccardo Moreno 'hosten' elk een podium. Dat wil zeggen dat zij zorgen voor de programmering van hun stage. Jos van den Eijnden: "Het is een breed programma waarin alle stijlen aan bod komen. Daarnaast hebben we altijd oog voor lokale artiesten." Bestuurslid Bram van Diesen is zelfs een van de optredende dj's.

'We hoeven geen mainstage van vijftig meter breed'

Ridders
Het thema middeleeuwen wordt breed uitgezet. Zo zal de eettent de uitstraling krijgen van een ridderzaal. En uiteraard zal ook het kasteelbier niet ontbreken. Bezoekers moeten ook niet raar opkijken als ze ridders op echte paarden voorbij zien rijden. Donkers vertelt: "Dat is waarin we ons onderscheiden van andere festivals. We hoeven geen mainstage van vijftig meter breed. We zetten in op een unieke beleving. We zijn een klein festival met een supermooie aankleding." Jos van den Eijnden vult aan: "We groeien elk jaar een beetje. Maar onze doelstelling is niet om naar 10.000 man te groeien." De organisatie zet liever in op sfeer. Van den Eijnden: "Die moet op en top zijn."
De organisatie verwacht 3.500 bezoekers. Over de kaartverkoop heeft 9Zero tot dusver niet te klagen. "We liggen op schema. Toen de kaartverkoop startte waren er in no time 1.500 kaarten verkocht. Nu zitten we al over de 2.000 verkochte kaarten. En dat is prima", aldus Donkers.
De avond voor 9Zero wordt voor de tweede keer Cassette Classics gehouden. Deze avond valt ook onder de organisatie van 9Zero. Toppers die avond zijn George Baker en Jan en Anny van BZN. Tijdens Cassette Classics zal overigens niet het gehele terrein toegankelijk zijn.

Informatie

De tiende editie van festival 9Zero vindt plaats op zaterdag 23 juni. Het festivalterrein ligt aan de Breemortelweg 10a in Zeilberg. Van 15.00 tot 1.00 uur. Zie voor info: 9zero.nl.
Een dag eerder is op hetzelfde terrein Cassette Classics met behalve George Baker en Jan en Anny van BZN ook optredens van coverband Steam en De Phillies Helmond. Van 20.00 tot 1.00 uur. Zie voor info cassetteclassics.nl.

Meer media

Gerelateerde nieuwsberichten

Winnaars speurtocht Halloween DEURNE - De bibliotheek in Deurne hield vorige week tijdens Halloween weer een griezelige speurtocht in de kelder. Ruim honderd kinderen hebben aan de speurtocht meegedaan en nog veel meer... 3 november 2018 - 17:12
Spannende film over de Peelwolf HELENAVEEN - De Peelwolf is terug. Dat is de spannende titel van de nieuwe film van de schoolverlaters van basisschool De Peelparel in Helenaveen. Basisschool De Peelparel komt dit jaar... 25 juni 2018 - 19:41
Davy Denkers klaar voor halve finale Time to Dance DEURNE - Danscollectief Avant Garde Collective mag morgen, vrijdag 1 juni weer zijn kunsten vertonen in het RTL-programma Time to Dance. De tv-wedstrijd is in de halve finale beland. Deurnenaar... 31 mei 2018 - 15:15
# Puberleven 'Hey, jeugdagent Niels' Sinds juni 2017 ben ik werkzaam als jeugdagent binnen het basisteam Peelland. Een erg leuke en interessante neventaak naast mijn werk in de basispolitiezorg. Er willen en... 22 mei 2018 - 15:51
Vinutsu did it again! DEURNE - Vinutsu is gisteren in Druten wederom Nederlands kampioen geworden. De Deurnese dansgroep won dit keer in de hoogste categorie. Vinutsu staat onder leiding van Davy Denkers. Ook vorig... 23 april 2018 - 09:18
Daniel ambassadeur Stop Pesten Nu DEURNE - Daniel Stosic uit Deurne is ambassadeur van de stichting Stop Pesten Nu. Daarmee komt de jonge Deurnenaar in het rijtje van onder anderen Armin van Buuren, Afrojack, Edwin... 20 april 2018 - 17:19