De kermis in Deurne in 2017. (Archieffoto: Marius van Deursen)

Vijf dagen draaien en zwieren op de kermis

donderdag 31 mei 2018 - 09:22|

DEURNE - Van vrijdag 1 tot en met dinsdag 5 juni is het kermis in Deurne. Verdeeld over de pleinen in het centrum staan kermisattracties en kramen opgesteld. Waaronder enkele nieuwe hoogtepunten zoals een grote Breakdance, Show Time en de futuristische simulator VR Experience. De kermis wordt vrijdag om 18.00 uur officieel geopend door wethouder Marinus Biemans. Dat doet hij samen met kinderen die tijdens de kermisdagen jarig zijn. Uit een net, hoog in de lucht zullen na het openingsschot honderden ballonnen neerdalen op het publiek.

Een van de nieuwkomers op de kermis in Deurne is een grote Breakdance, met een doorsnee van ruim twintig meter, inclusief een achterwand en duizenden lampjes. Op een grote draaischijf zijn ronddraaiende armen bevestigd met daaraan gondels, die ook weer om hun as draaien. De Breakdance staat op het parkeerterrein aan de Visser.
Een van de hoogtepunten dit jaar is Show Time; een topattractie met een gigantische slingerarm waarin de inzittenden naar grote hoogte heen en weer schommelen. Als de schommel eenmaal op dreef is slaat de grote klok bovenop de attractie op hol en dan is het showtime.

Futuristische beleving
Een andere nieuwe attractie is de futuristische simulator VR Experience, die is opgebouwd in de Kerkstraat. In de simulator wordt een filmpje afgespeeld dat - in combinatie met speciale brillen en bewegende stoelen - de inzittenden het gevoel geeft in een andere wereld te zijn beland. Buiten kunnen mensen via beeldschermen zien wat de kijkers op dat moment ervaren. De attractie heeft nooit eerder in Deurne gestaan.
Naast deze highlights kan er als vanouds rondgedraaid worden in de Speed Booster, Turbo Polyp, X-Factory, Rupsbaan en een groot Spiegeldoolhof in junglestijl. Na een jaar afwezigheid staat het Lunapark weer op zijn vaste stek. Kinderen kunnen zich uitleven op hindernisparcoursen met obstakels en objecten zoals draaischijven, bruggen, een glijbaan en een draaiton.

Olifantenmolen
Ook voor kleinere kinderen zijn er attracties zoals de Flying Jumbo; een grote molen met olifantengondels voor de hele familie. Nieuw dit jaar zijn de Tea Cups; een kinderattractie met ronddraaiende kop en schotels. Verder is er een mini zweefmolen en zijn er trampolines en Buggy's; mini autootjes waarin kinderen rondjes kunnen rijden. Op De Markt staat de draaimolen en in het Pastoor Roespark kan vanaf zaterdag op pony’s worden gereden.
Spel- en gokkramen zullen evenmin ontbreken. Nieuw is Euro Ball, een spel met luchtdrukkanonnen waarmee ballen in openingen geschoten moeten worden. Verder is er een schietsalon, lijntrek, kop van jut, skeeball, grijpkranen, kamelenrace, bussensport, schieten met pijl en boog, 'n voetbalspel en eendjes vangen.
Kramen met kermislekkernijen zoals poffertjes, suikerspin en popcorn, gebak, snoep en allerlei hartige snacks zorgen voor typische kermisgeuren.

Activiteitenprogramma
Kinderen die tijdens de kermisdagenjarig zijn openen morgen om 18.00 uur de kermis officieel samen met wethouder Helm Verhees. Na het openingsschotworden honderden ballonnen gevuld met gratis kermismunten losgelaten uit een net hoog in de lucht.
Zondag rond 15.00 uur lopen de stripfiguren Marshall & Chase uit de kinderserie Paw Patrol rond op het kermisterrein om kleine kinderen te vermaken.
Maandag van 19.00 tot 21.00 uur zal clown Desalles voor vertier zorgen met goocheltrucs en hilarische acts.
De kermis wordt dinsdag om 22.00 uur afgesloten met een grote vuurwerkshow in het Pastoor Roespark.

Openingstijden
De kermis in Deurne is van vrijdag 1 tot en met dinsdag 5 juni open van 13.00 tot 1.00 uur, zaterdag mogen de attracties tot 1.30 uur doordraaien.
Tijdens de kermisdagenis aan de Posthoek, op het parkeerterrein van het voormalige postkantoor, een tijdelijke bewaakte fietsenstalling ingericht. Er is dagelijks toezicht van 14.00 tot 2.00 uur.
Klik hier voor de kermisprogramma's in de horeca.

Matinee met Hôsbengels
De Hôsbengels verzorgen op kermiszondag hun traditionele matinee van 12.00 tot 13.30 uur op De Markt in Deurne. Voor de terrassen van de Potdeksel en Plein Vijf aan De Markt in Deurne brengt de kapel als start van de kermiszondag een variëteit aan blaasmuziek ten gehore. Het repertoire bestaat uit een dwarsdoorsnede van de ruim vijftigjarige muzikale geschiedenis van de kapel aangevuld met hedendaagse arrangementen. De Hôsbengels staan onder muzikale leiding van Peter van Hoek.

Gerelateerde nieuwsberichten

Levens, gewijd aan de vrije kunsten DEURNE – Beeldhouwer Joep Coppens wordt volgend jaar 80 jaar en viert met de zondag 12 mei te openen expositie 3x Coppens in Beeld dat hij zestig jaar geleden zijn... 10 mei 2019 - 10:43
Trijntje Oosterhuis op Royal Music Night DEURNE – Ook dit jaar is de Oranjevereniging er weer in geslaagd om twee topartiesten naar Deurne te halen voor The Royal Music Night op vrijdag 26 april: Trijntje Oosterhuis... 26 januari 2019 - 11:31
Lezingenreeks Helenaveen van Toen HELENAVEEN – Ook in 2019 wordt in Helenaveen de historische lezingenreeks voortgezet. In de eerstvolgende aflevering op maandag 28 januari vertelt Joop Hendrix uit Helmond over vliegtuigcrashes in de Peel... 25 januari 2019 - 09:13
Mooiste Modernisten in De Wieger DEURNE - Van 20 januari tot en met 5 mei 2019 is op de bovenverdieping van Museum De Wieger een selectie uit de eigen collectie van het museum te zien... 17 januari 2019 - 10:54
Debuutsingle Natasja Poels in stijl gepresenteerd DEURNE – Trots op Jou. Zo heet de debuutsingle van de Deurnese zangeres Natasja Poels. De single werd gisteren gepresenteerd in de zaak van haar zus Ramona in Deurne: Koonings... 7 december 2018 - 08:41
Kunstenaars pakken extra uit in themajaar DEURNE/ASTEN - Kunstenaars die zijn aangesloten bij Stichting Open Atelier Dagen Deurne-Asten gaan komend jaar naast het reguliere evenement hun atelier vaker openstellen. Dit in het kader van het themajaar... 6 december 2018 - 11:54