Vacature: 'Het is mooi en afwisselend werk'

woensdag 11 augustus 2021 - 12:32|

REGIO - DAS Mediacentrum is met enkele nieuwe titels de afgelopen maanden flink uitgebreid. Dat betekent dat het team ook wel wat versterking kan gebruiken. Tamar Palmen, inmiddels zeven jaar werkzaam als media-adviseur bij DAS Mediacentrum, over haar werk.

Jij bent media-adviseur bij DAS Mediacentrum. Wat maakt jouw werk zo leuk?
“Het werk is heel afwisselend. Ik ben met veel verschillende mensen van allerlei branches in gesprek. Er is geen dag hetzelfde. Ik kan mijn dag zelf indelen. De ene keer ga ik bij een aantal klanten langs en de andere keer doe ik weer wat binnendienst werkzaamheden. Die afwisseling en vrijheid maakt het voor mij heel leuk.”

Wat heb je hiervoor gedaan?
"Vanaf 2004 ben ik als accountmanager werkzaam in de uitgeverswereld, dus ik zit alweer 17 jaar in dit vak. Dat is een hele tijd, maar ik heb er dan ook veel plezier in. Sowieso spreekt de buitendienst mij erg aan, want voor deze tijd heb ik een aantal jaren als verkoper bij een kappersproduct gewerkt."

Is er veel veranderd de afgelopen jaren in de markt?
“Zeker. Vroeger deed ik alleen de verkoop voor de weekbladen. Later kwamen daar de online nieuwssites bij en inmiddels kan ik ook marketingdiensten aan klanten aanbieden nu er een marketingteam is. We gaan met de tijd mee en dat blijft ontwikkelingen meebrengen in mijn werk.”

De krant wordt soms als stoffig gezien. Hoe kijk jij daar tegenaan?
“Ik kom vanuit een hippe branche, waar mode een erg belangrijke rol speelt en toch heb ik destijds de overstap gemaakt naar de krant. Het is alles behalve stoffig. Ik kan de krant echt eigen maken met allerlei leuke specials. Ik heb ook inspraak over welke thema’s we extra aandacht gaan geven. En het blijft zeker niet alleen bij de krant bij ons, door het grote on- en offline aanbod dat ik kan aanbieden aan klanten, blijft het heel actueel en kan ik als media-adviseur meegaan in de ontwikkelingen.”

Uit welk project haal jij veel plezier?
“De bijlage rondom de Kennedymars, het is leuk om mee te denken met de voorbereidingen en dan een mooie special in de krant te kunnen uitgeven. Als je dan als resultaat van je werk een bijlage ziet met erg mooie foto’s, artikelen en advertenties, dan geeft dat een goed gevoel.”

Tot slot: Hoe is het team waarin je werkt?
"We hebben een klein team van 10 collega's. Dit maakt het erg persoonlijk en relaxt. Je werkt echt als team samen. Het zou fijn zijn als ons team versterking krijgt van een collega media-adviseur voor 24 tot 36 uur!”

Solliciteren? https://telstarmediagroep.recruitee.com/

Tags