De agenten troffen op het rommelige terrein schuren aan met daarin duizenden liters drugsafval. (Foto: Walter van Bussel)

Vier arrestaties bij inval drugslab Neerkant

vrijdag 26 februari 2021 - 11:24|Bram Vannisselroij

NEERKANT - Bij een inval in een amfetaminelab in Neerkant heeft de politie donderdagmiddag drie mannen van 35, 42 en 47 jaar aangehouden die daar aan het werk waren. Deze personen hadden geen vaste woon- of verblijfplaats. Een 65-jarige man werd later nog op het terrein aangehouden. Dat laat de politie vrijdagochtend weten.

Het lab was volgens de politie qua oppervlakte niet heel groot, maar er stonden wel grote ketels met een inhoud van 1600 liter waarin zij de drugs produceerden. De agenten troffen op het rommelige terrein schuren aan met daarin duizenden liters drugsafval. Ook stond er een gestolen camper die vermoedelijk gebruikt werd als slaapplaats. In het voertuig is een automatisch vuurwapen getroffen. Daarnaast werden er nog twee gestolen auto’s aangetroffen. De LFO (Landelijk Faciliteit Ontmantelen) heeft het productieproces voorzichtig gestopt en is aan het ontmantelen begonnen. De Dienst Landelijk Recherche trof het lab aan na een lopend onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit.

De verdachten worden vandaag voor de rechter-commissaris in Den Bosch voorgeleid.

Tags