Dit weekend kunnen de bezoekers van het festival weer genieten van talloze speciaalbiertjes.

Lekker Ding gaat door

vrijdag 11 september 2020 - 12:20|

DEURNE – Het derde Lekker Ding-festival gaat komende zaterdag ondanks de coronaperikelen ‘gewoon’ door. Het evenement in de Kasteeltuin in Deurne begint om 13.00 uur en heeft een nieuwe opzet zodat bezoekers op een verantwoorde manier van de speciaalbiertjes kunnen genieten. 

“Jazeker gaat het door, komende zaterdag!”, Rob van Berlo, Sven Somers en Maarten Manders, de drijvende krachten achter het bierfestival, zeggen het bijna gelijktijdig en vol overtuiging. Somers, samen met Manders een van de eigenaren van Holevoort, de grootste (en enige) brouwerij van Bakel, twijfelt geen moment: “Het heeft behoorlijk wat voeten in de aarde gehad, maar we hebben het helemaal voor elkaar. Wel totaal anders dan voorgaande jaren, maar het is ons gelukt een behoorlijk grootschalig festijn neer te zetten waar iedere bierliefhebber echt zijn hart op kan halen.”

Nieuwe weg
Het festival heeft, hoewel dit pas de derde editie is, al een naam hoog te houden. Het eerste jaar werd het bezocht door ongeveer 600 bezoekers en vorig jaar wisten al ruim duizend liefhebbers hun weg naar de Kasteeltuin te vinden. Dit jaar moet de organisatie noodgedwongen terug naar maximaal 700 bezoekers. “Best een stapje terug”, erkent Somers, “maar we zijn geweldig blij dat we met de nieuwe opzet in deze lastige tijd nog zo’n evenement neer kunnen zetten.”

En inderdaad; het bierfestijn slaat dit jaar een compleet nieuwe weg in. Konden bierliefhebbers voorgaande jaren nog op eigen houtje rondscharrelen tussen de kramen en proeven van de speciaalbiertjes die een tiental regionale brouwers hen voorschotelden, dit jaar moest, door de strikte regelgeving rondom corona, gekozen worden voor meer structuur en wat minder bewegingsvrijheid voor de bezoekers.

Maarten Manders kan uiteindelijk best leven met de strikte regels: “Natuurlijk hadden we kunnen kiezen voor een opzet met een terras waar bezoekers niet van hun plek af mogen, maar dan hadden we ons moeten beperken tot ongeveer 150 gasten. Met onze bierwandeling kunnen we meer bezoekers ontvangen en ons tegelijkertijd toch houden aan alle coronaregels die door de overheid opgelegd worden. Onze grootste prioriteit ligt natuurlijk bij de gezondheid van onze gasten en uiteraard die van de brouwers. Niet alleen wij, maar ook de gemeente Deurne en de Veiligheidsregio, denken dat we die met deze opzet optimaal kunnen garanderen.”

Het festival heeft, hoewel dit pas de derde editie is, al een naam hoog te houden

Bierwandeling
En hoe ziet zo’n bierwandeling er dan wel uit? Rob van Berlo, van de organiserende Stichting Peel en Kasteel, legt het graag uit: “De kramen van acht deelnemende brouwers staan, met ieder een eigen terrasje, opgesteld langs een route door de hele Kasteeltuin. Van half twee tot half tien vertrekt bij de kasteelruïne om het kwartier een groep van maximaal twintig bezoekers, onder begeleiding, voor een wandeling langs alle kramen.

Bij iedere tussenstop krijgen de deelnemers een uitstekend bijzonder biertje voorgeschoteld en na twee uur zijn ze terug op het voorterrein van Het Dinghuis. Daar is, voor diegenen die dan nog dorst hebben, een terras voor 90 personen ingericht wat aan alle coronaregels voldoet.” Op de vraag of er dan geen gigantische ophoping van bezoekers ontstaat bij het startpunt heeft Van Berlo een duidelijk antwoord. “Ook daarvoor hebben we een zo goed als waterdichte oplossing gevonden.

Kaartjes voor het festival zijn, en zelfs zaterdag nog, alleen online te bestellen via de site ticketsdeurne.nl, waar bezoekers een vertrektijd kunnen aangeven. Ze kunnen dus precies op het juiste moment voor hun wandeling bij de entree aankomen, waardoor daar geen wachtrijen zullen ontstaan.”

Weergoden
Wanneer de weergoden een beetje mee willen werken zou het zomaar een prachtig evenement kunnen worden, concluderen ze. Van Berlo wil toch nog wat kwijt: “Nu we hier de gelegenheid krijgen, willen we toch even een dikke pluim geven aan de ambtenaren van de gemeente Deurne. Eigenlijk hoor je tegenwoordig alleen maar commentaar in die richting, maar ze hebben ons fantastisch geholpen en dat mag ook wel eens gezegd worden. We hebben met veel plezier met twee van hen veelvuldig contact gehad en om tafel gezeten en samen gekeken wat er allemaal wél mogelijk was. Klasse!”

Lekker Ding Festival: zaterdag 12 september van 13.00 tot 23.30 uur in de Kasteeltuin in Deurne. Kaarten enkel verkrijgbaar via ticketsdeurne.nl.

 

Tags

Gerelateerde nieuwsberichten

In beeld: Nieuwe tentoonstelling De Wieger feestelijk geopend DEURNE – De nieuwe tentoonstelling ‘van Armando tot Zadkine’ van De Wieger werd zondagmiddag in de museumtuin feestelijk geopend. Deze expositie markeert het afscheid van Lex van de Haterd als... 21 september 2020 - 13:43
Koninklijke Onderscheiding voor Mario Wijnen DEURNE - Mario Wijnen heeft afgelopen zaterdag van burgemeester Hilko Mak een Koninklijke Onderscheiding gekregen voor al zijn goede werk voor de gemeenschap. Het betreft de titel ‘Ridder in de... 21 september 2020 - 10:26
ZSV niet overtuigend, maar pakt wel de punten ZEILBERG - Het was zwaar voor de mannen van coach Ömer Kaya. Het was erg warm en de gasten uit Overloon waren niet van plan de kaas van het brood... 21 september 2020 - 09:48
Bijna 2.000 eetbonnen voor ‘Toppers van het Elkerliek’ DEURNE/HELMOND – Toen het coronavirus begin dit jaar in alle hevigheid uitbrak, had met name het zorgpersoneel het hard te halen. Ook in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond en Deurne... 18 september 2020 - 09:54
Basisschool Willibrordus verzamelt E-waste DEURNE - De kinderen van groep 7 en 8 van basisschool Willibrordus zijn tot en met 2 oktober druk bezig met het verzamelen van elektronisch afval voor de E-waste race... 18 september 2020 - 08:57
Lekker Ding Festival maakt dorstig DEURNE - Wanneer je een paar maanden geleden, op het dieptepunt van de corona-ellende, gezegd zou hebben dat we begin september van dit jaar met dik vijfhonderd mensen op terrasjes... 17 september 2020 - 13:16