Tijdens de intocht zullen geen Zwarte Pieten meer te zien zijn. (Archieffoto: Hein van Bakel)

Nieuwe Pieten bij Sinterklaasintocht in Deurne

donderdag 10 september 2020 - 10:36|Bram Vannisselroij

DEURNE - Tijdens de Sinterklaasintocht in Deurne zullen nieuwe Pieten te zien zijn. Dat maakt de stichting die de intocht organiseert op haar website bekend. Het besluit is genomen na goed overleg met de gemeente Deurne. De intocht zal dit jaar door de coronamaatregelen alleen digitaal te zien zijn. 

Samen met de vrijwilligers wordt bekeken hoe de nieuwe Pieten eruit gaan zien en hoe snel de verandering wordt doorgevoerd. ‘We sluiten hiermee aan bij de landelijke ontwikkeling die in veel andere steden en dorpen ook gaande is. Ons doel is en blijft om een mooi feest te organiseren voor de kinderen in de gemeente Deurne’, aldus de stichting.

Livestreamuitzending
De maatregelen tegen het coronavirus brachten flinke uitdagingen met zich mee bij het organiseren van de intocht. Uiteindelijk bleek het niet mogelijk, om rekening houdend met de maatregelen, de intocht veilig te organiseren. De intocht van Sinterklaas in Deurne zoals we die gewend waren, gaat niet door. In plaats daarvan is er op zondag 15 november een livestreamuitzending te zien, waarin Sinterklaas in Deurne wordt verwelkomd. Deze zal worden uitgezonden vanaf de Facebookpagina van 'Sinterklaas in Deurne'. De uitzending begint om 14.30 uur.

Er is dus geen ontvangst bij het Dinghuis, geen feestelijke optocht naar het centrum en geen welkomstprogramma op de Markt.

Via de website van Sinterklaas in Deurne is het nog wel mogelijk om een bezoek van Sinterklaas aan te vragen bij een vereniging, school of thuisbezoek. In overleg met de aanvrager gaat de organisatie kijken hoe dat het beste zou kunnen.

Tags