De buurtbussen blijven voorlopig op hun plek staan.

Voorlopig nog geen buurtbussen

zaterdag 27 juni 2020 - 12:51|

REGIO - Lijnbussen en treinen rijden vanaf 1 juni weer via de normale dienstregeling, maar dit geldt niet voor de buurtbussen. Die blijven, zelfs een maand later, nog altijd aan de kant.

Vanaf donderdag 19 maart staan de bussen stil. Toen werd besloten dat het niet meer verantwoord was om door te blijven rijden. De afgelopen weken werden er veel maatregelen met betrekking tot het openbaar vervoer versoepeld, maar vervoerder Hermes laat de buurtbussen nog even aan de kant staan.

Afstand
In de buurtbussen is het extra lastig om afstand te houden tussen de passagiers. Daarvoor zijn de busjes simpelweg te klein. Zelfs met mondkapjes op is het een te groot risico. Bovendien bestaat het grootste deel van de chauffeurs uit senioren. Zij zijn extra kwetsbaar voor het coronavirus en kunnen ernstig ziek worden. De chauffeurs zouden graag weer willen rijden, maar ook zij nemen geen enkel risico.

Lijnen
In de regio gaat het om de volgende buurtbussen die niet rijden:

Lijn 256: Valkenswaard - Leende - Maarheeze
Lijn 257: Geldrop - Heeze - Valkenswaard
Lijn 258: Weert - Nederweert - Someren-Eind - Someren - Someren-Heide - Maarheeze - Sterksel - Heeze
Lijn 260: Geldrop - Nuenen - Nederwetten - Breugel - Son - Best
Lijn 262: Helenaveen - Griendtsveen - Zeilberg - Deurne
Lijn 266: Deurne - Vlierden - Ommel - Asten - Heusden - Asten - Someren - Heeze - Geldrop
Lijn 268: Deurne - Milheeze - Bakel - De Mortel - Gemert - Elsendorp.

Wel is het mogelijk om gebruik te maken van Taxbus: https://bravo.info/regiotaxi-vangnet-ov. Ook hier gelden de nationale coronaregels voor het openbaar vervoer.

Tags