Han Bayens: Landschap aan de Vecht, niet gedateerd, olieverf op doek.

De Wieger gaat weer open

donderdag 28 mei 2020 - 11:05|

DEURNE – Museum De Wieger gaat weer open; vanaf woensdag 3 juni om 12.00 uur zijn bezoekers weer welkom. Er zijn voorbereidingen getroffen om bezoekers op een veilige manier te kunnen ontvangen. De tentoonstellingen De Wieger Nu en ‘Jos Letschert - Griekse mythologie opnieuw verbeeld’ zijn verlengd en verder is de expositie ‘De modernisten en Lucas Gassel - een oude kijk op het nieuwe landschap’ te zien. 

In overleg met de branchevereniging van musea samen met het RIVM heeft Museum De Wieger maatregelen opgesteld, die bezoekers moeten beschermen tegen infectie door het coronavirus. Er wordt een beperkt aantal mensen tegelijk toegelaten. Dit heeft als voordeel dat bezoekers in alle rust kunnen genieten van de tentoonstellingen, het monumentale pand en de tuin. Er is een looproute en waar nodig is plexiglas aangebracht. De maatregelen hebben als consequentie dat een bezoek vooraf gereserveerd moet worden. Een kaartje reserveren kan vanaf nu via email: info@dewieger.nl of telefonisch vanaf 3 juni via tel. 0493-322930. Dat geldt ook voor bezoekers met een Museumkaart, een Icom-kaart, Rembrandtpas of Vrienden-van-de-Wieger-pas. Museum De Wieger is open op woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Exposities
De derde editie van de tentoonstelling De Wieger Nu is verlengd tot en met 13 september. De lokale kunstenaars Shelly Lapré, Harry van Lunenburg, Theo Spaaij en Dirk Verberne hebben zich hiervoor laten inspireren door het thema Hendrik Wiegersma: de man, zijn huis en zijn werk. Shelly Lapré heeft een Nederlands-Indische achtergrond, zij haalt haar inspiratie uit oude familiefoto’s en legt verband tussen verleden, heden en toekomst. Harry van Lunenburg laat zich in zijn 3D-objecten inspireren door de natuur, waaronder de roeken die in het verleden in de bomen bij De Wieger huisden. Theo Spaaij maakt vooral realistische schilderijen met abstracte elementen en laat zich daarbij leiden door zijn gevoel. Beeldend kunstenaar Dirk Verberne voelt zich vergroeid met zijn inspiratiebron: de Peel. Hij maakt beelden in organische vormen, gevangen in staal. De tentoonstelling ‘Jos Letschert - Griekse mythologie opnieuw verbeeld’ is verlengd tot en met 28 juni. Letschert’s fascinatie voor de Griekse mythologie komt tot uitdrukking in sculpturen, schilderijen, tekeningen en collages. Tot slot is ‘De modernisten en Lucas Gassel - een oude kijk op het nieuwe landschap’ te zien tot en met 13 september. In deze tentoonstelling hangen prints van schilderijen van Lucas Gassel naast werk van onder anderen Dirk Filarski, Leo Gestel, Lou Loeber, Louis Saalborn, Leon de Smet en Jan Wiegers.

Tags
Meer media
Hendrik Wiegersma door Shelly Lapré. Jos Letschert met Kassandra.