De winnaars bij de limousine met links op de foto het team van het Willibrord Gymnasium en hun docent.

Leerlingen Willibrord Gymnasium winnen management competitie

maandag 16 april 2018 - 12:51|

DEURNE - Leerlingen van het Willibrord Gymnasium in Deurne zijn zaterdag 14 april in hun poule eerste geworden in de finale van de landelijke BizzkidzManagement Competitie. Voor de winnaars stond onder meer een exclusieve rondrit door Amsterdam in een negen meter lange limousine op het programma.

Aan de educatieve competitie hebben vanaf januari duizenden leerlingen uit Nederland en België deelgenomen. Waaronder de leerlingen Wouter Bosch, Finn van der Bas en Sjoerd Bakel van het Willibrord Gymnasium in Deurne, onder begeleiding van hun docent Jos Hoorneman. De leerlingen vormden een managementteam van een fictieve onderneming. In elke ronde namen zij online beslissingen over hun eigen simulatiebedrijf.
Na de voorrondes bleven uiteindelijk elf finaleteams over, die bij het Bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank in Amsterdam waren uitgenodigd voor de finaledag. Tijdens de finaledag moesten zij het fictieve bedrijf Digisoft marktleider maken in de zwaar concurrerende markt voor educatieve en entertainment games.
Uiteindelijk wisten de teams AVFC van het Willibrord Gymnasium uit Deurne en Budcoin van de christelijke scholengemeenschap Walcheren uit Middelburg in hun poules de eerste prijs in de wacht te slepen. De Managers van het Jaar kregen een rondrit door Amsterdam in een negen meter lange limousine.
De tweede prijzen waren voor de teams Budget Budz van het Carmelcollege uit Emmen en Sound Allround van Het Erasmus uit Almelo. Derde werden de teams VVG in-Ears van de christelijke scholengemeenschap Vincent van Gogh en JSF Top Productions van scholengemeenschap De Amersfoortse Berg uit Amersfoort.

Tags
Meer media