Een eerdere editie van de Zandboscross in Deurne. (Archieffoto: Marius van Deursen)

43ste Zandboscross in Deurne

vrijdag 1 december 2017 - 10:53|

DEURNE - Naar verwachting zullen zondag 3 december zo'n 700 lopers in diverse leeftijdscategorieën aan de start staan van de DSD Zandboscross van atletiekvereniging Lopersgroep Deurne. De Zandboscross is een hardloopwedstrijd met een recreantenloop in de ochtend waaraan iedereen kan deelnemen en een korte en lange cross voor wedstrijdatleten. Hierin zullen onder meer plaatselijke favorieten als Mark van Kessel, Stijn van Kessel en Hans van de Mortel het opnemen tegen onder meer Casper van der Putten en Luc Krotwaar van Eindhoven Atletiek.

's Middags vinden de wedstrijden plaats in de verschillende leeftijdscategorieën voor junioren en pupillen. Alle wedstrijd beginnen en eindigen bij de bosschuur vooraan in het Zandbos. Inschrijven vooraf kan tot en met vandaag, donderdag 30 november, via www.inschrijven.nl. Op de wedstrijddag zelf kunnen deelnemers inschrijven vanaf 9.30 uur bij het secretariaat in het Zandbos.
Volgens voorzitter Koen van Kessel van Lopersgroep Deurne verloopt de inschrijving goed. "In de inschrijving vooraf hebben zich al ruim 80 atleten meer aangemeld dan vorig jaar in dezelfde periode. Vorig jaar hadden we rond de 600 tot 650 deelnemers. Naar verwachting zullen er zondag in totaal zo'n 700 deelnemers aan de start staan in een sterk deelnemersveld. Wellicht heeft het gegeven dat de eerste 200 inschrijvers een T-shirt van de Zandboscross krijgen daar een rol in gespeeld", aldus Van Kessel.
De Zandboscross is gratis toegankelijk voor toeschouwers. De kans is volgens Van Kessel groot dat op 3 december ook enkele Zwarte Pieten het crossterrein zullen bezoeken. In de bosschuur zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar voor hardlopers en toeschouwers.
Omdat er in het Zandbos geen parkeergelegenheid is, worden deelnemers en toeschouwers uit de omgeving verzocht op de fiets te komen. Parkeren kan alleen tegenover het Zandbos aan de Dukaat of de Dubloen of op andere daarvoor aangewezen plaatsen.

Parcours en starttijden
Om de wedstrijd ook voor toeschouwers aantrekkelijk te maken, bestaat het parcours van de Zandboscross uit drie gevarieerde rondes door het bos, die naargelang de wedstrijdklasse eenmaal tot viermaal gelopen worden. De rondes hebben een afstand van 2.425 meter, 1.000 meter en 450 meter en zijn geheel op spikes te belopen.
Om 10.30 uur klinkt het startsein voor de recreanten, deelnemers lopen een afstand van 4.950 of 7.375 meter. De prijsuitreiking voor de trimmers vindt plaats om 11.30 uur.
Om 11.30 uur start de lange cross met een afstand van 9.800 meter voor heren en 7.375 meter voor dames. De korte cross in de categorieën heren, dames en junioren jongens A start om 12.30 uur en heeft een afstand van 4.950 meter. Om 13.15 uur vindt voor deze categorieën de prijsuitreiking plaats.
Voor de jeugdatleten zijn er vanaf 13.00 uur wedstrijden voor junioren en meisjes A en jongens en meisjes B, C, D en G. Elke categorie start een kwartier later. Vanaf 14.10 starten de pupillen met telkens 10 minuten starttijd tussen de categorieën. De laatste wedstrijd voor de mini pupillen begint om 15.00 uur. Om 14.30 uur worden de prijzen uitgereikt voor junioren en om 15.30 uur voor de pupillen.

Limbra-competitie
De Zandboscross is tevens de vierde cross in de Limbra-competitie; een competitie van negen hardloopwedstrijden, die afwisselend georganiseerd worden door Brabantse en Limburgse atletiekverenigingen. Met name Hans van de Mortel en Mark van Kessel en bij de junioren Koen Terheijden van Lopersgroep Deurne behaalden al behoorlijke resultaten in eerdere wedstrijden in de Limbra-competitie.

Gerelateerde nieuwsberichten

Dave van Bussel kampioen driebanden DEURNE - De Deurnese Biljartbond speelde in november een toernooi driebanden in de tweede klasse met negen deelnemers in café In den Sleutel in Deurne. Dave van Bussel haalde het... 8 december 2017 - 13:15
Deurne bekert verder ten koste van Someren DEURNE - SV Deurne heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van de districtsbeker. De Deurnenaren wonnen op sportpark De Kranenmortel van tweedeklasser SV Someren, na penalty’s. Na de reguliere... 7 december 2017 - 22:06
SV Deurne in beker tegen Someren​ DEURNE - SV Deurne speelt morgen, donderdag 7 december in de bekercompetitie thuis tegen SV Someren. De aanvang is 20.00 uur. Deze week wordt de derde ronde in de districtsbeker... 6 december 2017 - 15:59
Europees Kampioen bij DPKV Deurne DEURNE - Mart Willems, lid van kleindiervereniging DPKV Deurne, is afgelopen weekend Europees kampioen geworden met een Barnevelder hen. De Barnevelder hen van Mart Willems behaalde het hoogst mogelijke predicaat... 4 december 2017 - 11:18
Gelijkspel SV Deurne tegen De Valk DEURNE - SV Deurne heeft vanmiddag met 2-2 gelijk gespeeld tegen De Valk uit Valkenswaard. Harm van der Steen opende in de 41ste minuut de score door een penalty raak... 3 december 2017 - 17:00
Mark van Kessel wint Zandboscross DEURNE - Mark van Kessel uit Deurne heeft vanochtend het hoofdonderdeel van de 43ste Zandboscross van atletiekvereniging Lopersgroep Deurne gewonnen. Van Kessel was van de wedstrijdatleten in de lange cross... 3 december 2017 - 13:57