Ernst, de zoon van Jules de Corte treedt op Koningsdag op in Helenaveen.
Ernst, de zoon van Jules de Corte treedt op Koningsdag op in Helenaveen.

Helenaveen eert Jules de Corte op honderdste geboortedag

Algemeen 488 keer gelezen

HELENAVEEN - Dit jaar zou Jules de Corte 100 jaar geworden zijn en daarom wil Helenaveen hem graag eren door dit jaar drie evenementen rondom de zanger te organiseren ter nagedachtenis aan hem en zijn werk. De organisatie hoopt op positieve respons uit het dorp, maar er zijn natuurlijk ook kaarten beschikbaar voor andere geïnteresseerden.

Het eerste evenement is het ‘Concert Ernst de Corte & Consorten’ op Koningsdag in de protestante kerk aan de Soemeersingel in Helenaveen. “De aanwezigen kunnen genieten van de muziek van Jules, gespeeld door zijn zoon en diens muzikale vrienden, in een prachtige omgeving!”, aldus de organisatie. 

Ernst de Corte: “In mijn jonge jaren vond ik die liedjes van mijn vader maar niks, tot aan de dag dat onze muzikale wegen elkaar kruisten. Er ging een wonderschone wereld voor mij open en mijn vader en ik kwamen dichter tot elkaar. Na mijn vaders’ dood in 1996 is zijn muzikale nalatenschap zó belangrijk voor me geworden dat ik zijn liedjes ben gaan spelen en zingen. Wat fijn dat ik dat nu samen met Izak en Pieter mag doen in zo’n bijzondere omgeving waar mijn vader vroeger het orgel bespeelde!”
Het concert begint om 20.00 uur. Kaartjes kosten 12.50 euro en zijn verkrijgbaar via julesdecorte100jaar@outlook.com. Inwoners van Helenaveen krijgen voorrang bij het bestellen van kaarten tot en met donderdag 18 april. Als er dan nog kaarten over zijn, krijgen andere belangstellenden de kans deze te bestellen. In september vindt er een klokkenfeest met picknick rondom het carillon plaats.

Muzikale ode

Het honderdste geboortejaar van De Corte wordt afgesloten op 9 november met een muzikale ode aan de zanger voor en door Helenaveen in De Gouden Helm. Vanaf 1973 woonde De Corte in de Geldersestraat 9 in Helenaveen, waar hij in alle rust en vaak tot laat in de nacht werkte aan zijn composities. Binnen Helenaveen bleef hij zich tot in zijn laatste jaren inzetten. Zo verzorgde hij de muzikale en technische werking van het klokkenspel op het dorpsplein. Ook begeleidde hij op zondag de gezangen tijdens de zondagse kerkdiensten in de protestantse kerken van Helenaveen en Deurne.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant