Genomineerden sportgala bekend

maandag 20 november 2017 - 12:18|Willie Thijssen

DEURNE - De genomineerden voor het sportgala van Deurne zijn bekend. In de categorie Individuele Prestaties zijn Jesper Arts, Jelle van der Steen en Rick Struik genomineerd. In de categorie Teamprestaties maken de meiden onder 17 jaar van SJVV, het tweede van ZSV en Vinutsu kans op de prestigieuze titel. Aniek Nouwen, Max Knapen en Maud Aldenzee zijn genomineerd in de categorie Talent. Tijdens het gala wordt ook de sportwaarderingprijs uitgereikt. Die gaat naar iemand die achter de schermen actief is.

Leef Deurne en de gemeente Deurne organiseren op vrijdagavond 15 december het eerste sportgala van Deurne. Tijdens dit nieuwe evenement worden sporters en vrijwilligers in het zonnetje gezet. Het thema van de avond is: sport verbroedert. Het gala wordt gehouden in cultuurcentrum Martien van Doorne. Er worden prijzen uitgereikt in vier verschillende categorieën: talent van het jaar, individuele sportprestatie, sportprestatie team en de sportwaarderingsprijs. Inwoners van Deurne konden voor alle vier categorieën kandidaten aandragen. De jury - met daarin Sanne van Paassen en Guido Görtzen - heeft uit alle aanmeldingen de nominaties bepaald. Vervolgens kan het publiek op de genomineerden stemmen. Kijk hier voor meer informatie. Deze stemmen worden samengevoegd met de jurybeoordelingen en hier komt op 15 december per categorie een winnaar uit. Presentator van het gala is Bart van Lierop, zanger van de coverband Millers Inc.

Genomineerden categorie Individueel
Rick Struik, Jelle van der Steen en Jesper Arts zijn genomineerd in de categorie Individuele Prestaties. Rick Struijk heeft dit jaar voor het eerst een volledige Ironman triatlon afgelegd. Hij wist de drie onderdelen - zwemmen, wielrennen en hardlopen - binnen tien uur af te ronden.
Jelle van der Steen heeft met zijn team zilver gewonnen bij het rolstoelbasketbal op de Invictus Games. In de finale werd nipt verloren van de Verenigide Staten.
Jesper Arts werd dit jaar voor de vierde keer Nederlands kampioen op de 400 meter horden en bereikte tijdens het WK voor studenten in Taiwan de halve finale.

Genomineerde teams 
In de categorie Teamprestaties zijn de meiden onder 17 jaar van SJVV, het tweede van ZSV en Vinutsu genomineerd. Vinutsu is onlangs wereldkampioen streetdance geworden in Schotland.
Het tweede van ZSV is nu al twee jaar op rij kampioen geworden en speelt in de hoogste reserveklasse en prijkt ook daarin bovenaan de ranglijst.
De meiden van SJVV zijn genomineerd vanwege het feit dat ze ongeslagen winterkampioen zijn geworden en promoveerden naar de hoogste klasse van het regionale meidenvoetbal. Hierin werden ze tweede. Tevens wonnen ze de KNVB-districtsbeker.

Genomineerde talenten 
Aniek Nouwen, Max Knapen en Maud Aldenzee zijn genomineerd in de categorie Talent. Aniek Nouwen speelt bij PSV en is een vaste waarde in het Oranje onder 19 jaar. Ze bereikte met Oranje de halve finale van het EK onder 19 jaar.
Max Knapen is Nederlands kampioen karten in de 4takt en werd derde op het NK 2takt.
Maud Aldenzee is turnster en is geselecteerd voor Topsport Stichting Flik Flak.

Gerelateerde nieuwsberichten

Deurne in de sneeuw DEURNE - Door de sneeuwval was Deurne vandaag gehuld in een winters decor. Fotograaf Marius van Deursen trok eropuit en maakte enkele mooie beelden. 10 december 2017 - 20:02
Waar naar toe dit weekend? DEURNE - Het is weekend! Er is weer van alles te doen in Deurne en omgeving. De zaterdag staat bol van muziek en wie in kerstsferen wil komen moet zondag... 8 december 2017 - 17:18
D’n Bogerd haalt 3.509 euro op met sponsorloop SINT JOZEFPAROCHIE - Leerlingen van brede school D’n Bogerd hebben eind oktober meegedaan aan de jaarlijkse sponsorloop. Het eindbedrag is nu bekend. De kinderen hebben in totaal 3.509,92 euro bij... 7 december 2017 - 16:11
Alles Kits bij De Plankeniers LIESSEL - Toneelvereniging De Plankeniers uit Liessel speelt zaterdag 9 en zondag 10 december de komedie Alles Kits in De Kastanje, Hoofdstraat 62 in Liessel. De voorstellingen beginnen om 20.00... 7 december 2017 - 09:33
Naar Japan dankzij Hetty’s Hutspot LIESSEL - De 24-jarige Colinda Oosterveen uit Liessel heeft afgelopen zaterdag een kookwedstrijd gewonnen in het luxueuze hotel Okura in Amsterdam. Met haar gerecht Hetty’s Hutspot won ze de hoofdprijs:... 7 december 2017 - 09:17
94-jarige met pensioen DEURNE - De 94-jarige Gerard Manders uit Deurne heeft vorige week donderdag afscheid genomen als vrijwilliger van begraafplaats Jacobshof in Deurne; hij is met 'vrijwilligerspensioen' gegaan. Samen met ruim tien... 6 december 2017 - 16:02